Karácsonyi ajándék az óvónéniknek (beszélgetés)
Szerintem mindenképp kedves dolog, őket is megajándékozni. Hiszen a szemünk fénye, majdnem annyi időt tölt az oviban, mint otthon, így az ovi szinte a 2. otthona :-).
Nekem szimpatikus a fémdobozos saját készítésű süti. Én ezt illetve a karácsonyi mécsestartót javasolnám. Nem túl drága, de mégis maradandó, amire ránézve eszébe jut a gyerkőc, és mosolyt csal az arcára.
kisfiam 3 éves... igaz, még bölcsis, de szerintem kérdés szempontjából majdnem mindegy.
bennem felmerült, hogy kellene valami, de aztán rájöttem, hogy amíg a gyermek még úgy tudja (hiszi, hinni akarja), hogy az ajándékot az anygalok/Jézuska hozza, addig nem feltétlen helyénvaló vele együtt bevinni, hogy akkor most ajándékot adjunk... szerintem megzavarná.
Nálunk sem, és most sem.
Csak és kizárólag olyan esetben kap az óvónéni ajándékot, ha itthon készítünk díszeket, és a gyereknek eszébe jut, hogy készítsen egyet az óvónéninek. Azt Ő készíti el, Ő csomagolja be, Ő adja oda.
Soha nem én mondom, hogy készítsenek az óvónőnek is, ha valamelyik úgy gondolta, hogy szeretne ajándékot csinálni a pedagógusnak ( most már a tanárnőnek) akkor megcsinálta, becsomagolta, bevitte. Lehetett ez karácsonyfadísz tobozból, hajtogatott angyalka, mécses szép fenyőágon. Mind, mind a gyerek saját keze által.
Szerencsére nem volt szokás az ilyesmi, amikor a gyerekeim óvodások voltak.
Tök fölösleges. Csak versengenek a szülők ebben is.