Óvodások gyenge immunrendszere --> tönkremenni mindenhogyan. (beszélgetés)
Ételallergének (nutritív allergének):
Táplálékkal kerülnek a szervezetbe. Gyermekkorban 10%, a felnőtt korosztályban
1-2% a táplálékallergia előfordulása.
A táplálékallergia nagy "imitátor". Kiválthat gyomor-bélrendszeri, légzőszervi (allergiás nátha, allergiás kötőhártyagyulladás, asztma), bőr (csalánkiütés, atópiás dermatitisz), idegrendszeri tüneteket is, de életveszélyes állapotot (anafilaxiás sokk) is előidézhet. A táplálékallergiás megbetegedések száma az egész világon emelkedik. Ennek oka az iparosodásban, a növekvő környezetszennyezésben, a növényvédő szerek használatában, az élelmiszerek előállításakor és tartósításukkor alkalmazott eljárásokban keresendő.
Gyermekeknél a leggyakoribb ételek, melyek a táplálékallergiák 90%-ért felelnek: tej, tojás, mogyoró, liszt, szója és csonthéjasok. Felnőtteknél a leggyakoribb allergének: csonthéjasok, hal, kagyló. Allergiát okozhatnak még a zöldségek (zeller, sárgarépa, paradicsom), gyümölcsök (különösen a citrusfélék, kivi, aprómagvas gyümölcsök), fűszerek és élelmiszer-adalékanyagok. A tehéntejre allergiás beteg a marhahúsra, a tojásallergiás a csirkehúsra is reagálhat panaszokkal.
Köszi!
Megnéztem.
Ceclor,Rhinathiol voltak a gyógyszerei.
Ceclort már szedtük máskor is.
A köptetőt nem,vagy régebben,nem emlékszem.Amúgy mellékhatásként írja az allergiás tüneteket.
Most már erre is figyelek.
Köszi.
Megyek és megnézem!
Talán mi is jutunk valamire.
Tejes dolgokat 1 hete nem kap,de a foltok még kijönnek.Kísérletezünk.
Voltunk allergia vizsgálaton,2-szer is,semmit nem mutatott.Most még lehet,hogy elviszem a karcolásosra is.
Köszi a tippet,aranyos vagy!
Sziasztok!
Csak egy tipp.Egészségfarm.Nézzétek meg az oldalukat.Molnárné Biró Erzsike szerintem tudni fogja mire van szükség.Több ismerősömnek segitett már.
Akkor a mi esetünkben egy kicsit komolyabb.
Nekünk a dagadás tartott 2-3 napig,de a foltok még most is jönnek-mennek.
Szerdán kell visszamennünk kontrollra,remélem addig eltűnnek.
Köszike a választ!
Üdv.
És mit csináltak Veled a szüleid?
Eltiltottak valami ételtől?
Mire figyeltek jobban?
Köszi a hozzászólásodat!
?ezt miért kérdezed?
gondolom állandó fejfájás és még más tünetek.
Szia Mi van a zárójelentésén diagnózisként?
Ezek nem hiszem,hogy valamiféle allergiára utalnának... sajnos...
Nos hölgyeim és uraim.
Tudja valaki mi az az idült szénmonoxid mérgezés?
Vigyázat az idültön van a hangsúj!
Örülnék ha Dr.Zacher Gábor ráakadna erre a hozzászólásra...
Ne aggódj,a lányomnak is kevés volt az összes (3 ?) féle Immunglobulinja, kétszer nézték(közben kapott immun erősítő globulininjekciókat) és semmit nem javult. Ez már évekkel ezelőtt volt, de már meg sem nézik neki, mert szinte sosem beteg. Már első osztályos és még nem hiányzott egy napot sem:)
Szép a kisfiad, gratulálok hozzá, ilyen szeretetben biztos szépen fejlődik és nem lesz semmi gond.
Kedves Apuka,
Szerintem is veszélyes ilyet mondani, hogy nem számít a pénz..
Átérzem a problémátokat. Nálunk is hasonló volt a helyzet, csak a lányom folyton köhögött, többször tüdőgyulladást is kapott..és egyáltalán nem tudták kikezelni..Mi végül a Svábhegyi-most már elköltöztek-gyermekgyógyintézetbe vittük, ahol azt javasolták vegyük ki az oviból. (különben asztmás lesz végül) Ezen kívül inhaláló gépet kellett venni, ami egy kis maszkkal van ellátva, a gyerek az arcára teszi, és bekapcsolva sós vízzel feltöltve, porlasztott sós vizet és eleinte gyulladáscsökkentőt fúj ki, amit belélegez a gyermek . Nem egy hét alatt hat, de hónapok alatt nagyon sokat segített.(Ezt a gépet nem csak köhögésre ajálják, nektek is jó lenne, segít a váladék fellazításában, kiürülésében, csökkenti a gyulladást..) Meg hát nem járt oviba..ők fél évet javasoltak, mi egy évre vettük ki. De azon kívül, hogy mindez kb fél év alatt megoldotta a problémát, beigazolódott a doktornénik szava is, miszerint 6 évesen erősödnek meg a gyerekek annyira, hogy már nem kapnak el minden sz.rt. -ez annyira igaz, hogy azóta egy napot sem hiányzott. Szóval én azt mondom, ha meg tudjátok oldani egy időre vegyétek ki őket az oviból. Nyilván a közösség okozza a problémát, ha azóta betegek. Arcüreggyulladásra még nagyon hatékony a bioptron lámpa, ami elég drága ugyan, de csodákra képes.(a tesóm barátnőjének volt hónapokig húzódó arcüreggyulladása és ez a készülék tette rendbe.)
Hát ennyit tudok mondani, ne add fel a reményt, mert meg fog oldódni, én is így éreztem anno.
Ne így kezd: "reményvesztett"
Úgy kezd: "most kissé elbizonytalanodott"
Elolvastam az írásodat és alszom rá egyet.
Két dolgot leírok (még nem a betegséggel kapcsolatban).
Ne mond azt, hogy a pénz nem számít!!!
Ne tedd oda a telefonszámodat!!!
Ne haragudj, de ezt le kellett írnom.
Sok disznó, kókler jelentkezhet.
Én úgy vélem tudom mi a gond - soha nem kértem egyetlen fillért se a segítségemért.
Én ajurvédikus gyógyító vagyok, sok-sok embernek segítettem már. Rádzsa jógát tanítok.
Nyugodj meg: megoldjuk a gyerekek gondját.
FT
Sziasztok!
Íme tehát a short verzió. Tudom sokat vártatok rá, de ... na mindegy olvassátok.
Egy reményvesztett édesapa sokadig gombsor ragadásának lehet most szemtanúja.
2 gyermekem van , Anna és Gergő.
Tavaly 2008 szeptember -ben kerültek oviba bölcsibe.
Azóta szinte kivétel, és szünet nélkül arcüreggyulladásuk van.
Voltunk már a bajunkkal :
körzeti o.-nál
ker. szak orvosnál
2-3 F.O.G -nél
Betesda --> or mandula kivéten. 1 hónap után minden előről kezdődött.
Allergia vizsgálaton.
Sóbarlangban :(
Immunológusnál --> állítólag minden ok.
Az összes B..i vitamint ,immunerősítőt, antibiotikumot (8-10 alkalommal / gyerek), homeopátiát, gyógynövényt beszedtükmár, semmi sem használt.
Amit szintén nem szégyenlek:
Aludtak már a másik szobában .
Felszedtem már a szőnyeget,
a laminált padlót, és annak szigetelését.
Hepa filteres pórszívó vásárlása sem tört meg.
ANTSZ mikológia tenyésztése még tart.
ANTSZ víz minőség vizsg. elvileg negatív.
Kérdéseim a tágra nyílt szemű olvasóhoz a következő:
Van -e valami amit kihagytunk ?
Van -e valami amit nem vettünk figyelembe?
Van -e tapasztalat bárkinél aki hasonló cipőben volt van mit lehet tenni ilyenkor?
Van -e orvos aki felvállalná azt hogy ellenszegülve eskülyének nem csak a tüneteket próbálja elnyomni , hanem az oki gyógyítást erölteti?
Pénz nem számít jeligére , várom jelentkezését mindazoknak akik SEGÍTŐ szándékkal fordulnak felénk a következő telefonszámra:
06209 537 900
Sziasztok!
Most már 3 hónapja szedjük a Multi Tabs Immuno Kid-et és eddig még nem volt beteg a fiam. Két napig volt náthás, de már semmi baja.
A pici viszont most nagyon ta..os, de más baja neki sincs. Ő Oscillococcinum-ot és Vincetoxicum-ot kap. Ezek homeopátiás bogyócskák.
Szia!
Ez az idióta időjárás megviseli még a felnőtteket is! EGyik nap fagy, másik nap meg 10 fok van??? Ne csodálkozz... Amúgy meg ebben a lökött időjárkálásban gyorsabban szaporodnak és terjednek a vírusok... Ráadásul az oviban labdáznak a betegségekkel.
Mennyi Cvitamint adsz a fiad?
Sziasztok!
Jó néhány hete szedjük a grapefruit cseppet, sok C-vitamint, multivitamint, mégis másodszor beteg az ovis kisfiam. Ezen a héten ment először, előtte beteg volt, mára megint belázasodott.
Lehet, hogy nem érnek semmit ezek a cuccok? Tavaly semmit sem szedett, mégis csak egyszer volt beteg...
Sziasztok!
Mint azt már korábban is írtam, a nagyobbik fiam tavaly kezdte az ovit, és minden második héten beteg volt. Sajnos a pici is mindent elkapott tőle. A gyerekorvosunk azt mondta ez azért is van, mert a szervezetük nem "ismeri" azt a sokféle vírust, bacit amit a gyerek közösségben elkaphat. Lehet benne valami, mert idén még egyik sem volt beteg, igaz, még csak másfél hónapja járnak oviba, bölcsibe. Nagyobbiknak Multi Tabs Immuno Kid-et adok (naponta 1 rágótabletta), a pici elvileg ezt még nem szedheti, így ő Oscillococcinumot (hetente 2 adag) szed. Nagyon megvagyok mindkét "gyógyszerrel" elégedve.
További ajánlott fórumok:
- Egy tönkrement, korábban jól működő házasság története
- Egy tönkrement házasságot, felrúgnál egy új szerelemért?
- Hogyan tudnék elszakadni ebből az egészből minél előbb? Tönkrementem egészségileg, anyagilag, minden hogyan.
- Hogy éljem túl, hogy tönkrementem mert elárult a dolgozóm?
- Miért nem cserélik ki a "jótállási időn belül" tönkrement 18 ezer forintos Adidas cipőt az üzletben egyből?
- Kecsketej és az immunrendszer