Otthoni zöldségtermesztés (beszélgetős fórum)
Akkor remélem nekem is összejön :)
Pont tegnap akartam venni zöldséget, de sajnos magyar termesztés nem volt az Aldi-ban.
Vehettem volna paprikát Jordániából, paradicsomot Spanyolországból és hagymát nem is tudom honnan...szomorú. Itt legalább megerősödött az elképzelésem, hogy sajátot akarok. :)
szia szivesen
sok sikert
üdv
ati
Paradicsomot, paprikát cserépben tudsz nevelni, ha elég világos a lakás. Anyukám (bár nyáron és a teraszon) pár tövet tartott cserépben. Nekem az üzletben volt egy szép csilim, amit egy vevőmtől kaptam. Azelőtt ültette cserépbe, mielőtt a túl hideg jött volna neki. Jól elvolt, szép volt, de sajnos a kirakatba tettem, és az ablak mellett hideget kapott, és tönkre ment. Ilyesmire ügyelni kell.
Káposztát szoktak cserépbe ültetni, azt vmikor kapni a virágosnál, de nem hinneém, hogy abban a formában nevelnék.
Krumplit lehet zsákban termeszteni, de azt még nem próbáltam, csak olvastam. Ha Jamie Oliver nevét hozzáírod, akkor biztos gyorsan rálelsz a módszerre.
Szerintem érdemes venni egy evvel foglalkozó könyvet, a neten ritkán van fent az ilyesmi tényleg részletesen. Antikváriumban érdemes ilyesmi végett körülnézni.
Szia! Én inkább a kertben termelek zöldeket, ezért lakásban termesztéssel kapcsolatban nem sok tapasztalatom van, de ami biztos, hogy van egy balkonos paradicsomfajta, amit lehet cserépbe ültetni. Apróbb szemű édes termése van.
A hagymát kivéve nehezen tudom elképzelni a többit egy cserépben :( Vagy lehet hogy félre értettelek, és nem is ott akarod ezeket termeszteni?
Minden esetre a cserépben nehezen maradnak meg a növények, mert hamar kiszárad a földjük.
Semmi sem lehetetlen :)
Olvastam róla nagy vonalakban ma, de szeretném ha valaki segítene megtervezni/leírni lépésről lépésre!
Sziasztok!
Van egy olyan elképzelésem, hogy szeretnék otthon a lakásban zöldséget termeszteni. Mivel semmi tapasztalatom nincs ilyen téren, így amatőr vagyok és szeretnék ötleteket/tanácsokat kérni, hogy álljak neki. Elsősorban az "általános" zöldségek érdekelnének, úgy mint paradicsom, hagyma, uborka, karaláb, répa, káposzta stb...ilyenek :)
További ajánlott fórumok:
- Mennyit ér a háziasszony (a nő otthoni) munkája?
- Mennyit költesz egy hónapban csak magadra (fodrász, manikür, pedikür, kozmetikus, otthoni kencék, ruha, cipő...)?
- Mit tennél, ha a párod/férjed, gyermeked apja, az otthoni dolgokból nem venné ki a 'részét'?
- Kertészkedés- zöldségtermesztés otthon- kisüzemben:)
- Terhesség elkerülésére otthoni módszert ismer valaki?
- Járt már valaki zöldségtermesztő tanfolyamra?