Kertészkedés- zöldségtermesztés otthon- kisüzemben:) (beszélgetős fórum)
Itt nézz szét, hátha írnak tapasztalatot, vagy kérdezd őket. :)
[link]
Sziasztok!
valaki tud segíteni természetes permetezésben?
Például a dohányból készült permet mennyire lesz káros a mi szervezetünkre?
Március elején vetettem balkonládába.
Akinek mar aprilisban szep volt a paradicsom mikor vetette, mert az enyemek meg mindig picik.
Borsó,saláta,zöldség,répa,retek a mi kertünkben is szép már,a krumpli is bújkál,de ilyen időben nem tudom mi lesz belőle,a karalábé első részét és a korai kelkáposztát palántáztam már ki.
Sziasztok!
Van már amit kiültettetek? MI már aborsót, sárgarépát, salátát.
Tök jól bírják ezt a változékony időjárást!
Hagymánk is már szép, abból már eszünk is.
Muszáj várni a jóidőre ha már ilyen szépen megnőttek a palántáim nem szeretném ha tönkremennének!
A nagyobb baj hogy már a krumpli is bujkál,ha tényleg lesz fagy annak sem lesz jó!:(
Várj még pár napot, hajnalra talajmenti fagyot (-4) jósolnak... :(
Sajnos ebben a ramaty időben nem merem kiültetni még a paradicsom és káposzta palántáimat,pedig igencsak megnőttek már!
Szerintem a szárított trágya nem éget.
Sziasztok vettem bolti marhatragyat.szerintetk feljavithatom vele a talajt ,nem fog egetni?
Koszi.akkor meg remenykedem
A paradicsomnak kell legalább egy hét,de ha hűvös helyen van akkor kicsit több is.
Miért nevetnénk?? Itt nézz szét!
[link]
Ne nevessetek ki, kertes házban éltem mindig. Az élet úgy hozta, hogy ma társasházban kell élnem. Nem adtam fel, a balkonládákban fűszernövényeket termeszetek, de tavaly volt koktélparadicsomom és chilim is.
Uborkának kell kb 4-5 nap, paradicsomnak egy hét biztos, a paprikának még több.....
hagymát szeretnék még nem tudom megnőne e.
paradicsommagot ültettem palántának.most tartok a 3. napon.még nem kelt ki.
sziasztok! pont arról irtatok ami engem is érdekel.itt is homokos a talaj.répát ültettem egy keveset.előtte a földbe kevertem egy kis virágföldet.nem tom ér e egyáltalán valamit.
Eladni szeretnétek?
Nekünk is elég homokos a talaj,a legjobban a borsó,répa,karalábé,káposztafélék teremnek.Elég jól terem még az uborka,tökfélék,paprika de azokat sokat kell locsolni.
mit vetnétek homok talajra ami hozna egy kevés hasznot?1000 négyzetméter terület.
Szia!Mi az ami érdekelne?:)
Sziasztok! Látom már rég nem írt ide senki de engem érdekelne ez a téma.Hátha újra lehetne indítani a fórumot!
A hétvégén vetettem:)
Elvetettem a céklát, répát, petrezselmet, és a borsót:)
Ti hogy álltok?
Amint az idő engedi, már februárban is lehetne, ha...amint a föld kiolvad...
Engem a brokkoli érdekelne...valaki ültetett már?
Tud nekem segíteni valaki abban,hogy a borsót,répát,sóskát mikor kell elvetni? Sajnálom teljesen kertészeti analfabéta vagyok:-)
A paprika,paradicsom palántákat májusban? Mintha azt hallottam volna...
betettük a vöröshagymánakvlót ,petrezselymet répát borsót retket,spenotot,
sziasztok!
énis nagyon szeretnék kertészkedni. hely adott, időhiányában vagyok:( de a paprika paradicsom tuti lesz, mondjuk én palántás veszek majd
Mi is elültettük már és a szüleim sok éves tapasztalata szerint nem korai.Mi zöldségnövény termesztéssel foglalkozunk családi vállalkozásként és február közepén vetjük azokat a paradicsom magokat amiket májusban akarunk kiültetni palántaként.
További ajánlott fórumok: