Őszi szünet az óvodában - ti hogyan oldjátok meg? (beszélgetés)
Na erre mi vagyunk az élő példa!!Az az ovi ahová az én kisfiam jár ott nincs tavaszi és őszi csak a két ünnep közti téli szünet ,nyáron is csak 6 hetet tart zárva de akkor is maximálisan biztosítják a helyet a gyerekeknek a testvér oviban .
Nyilván ilyenkor minden csoportban csökken a létszám mert ahol van nagyobb testvér aki iskolás ott a kicsi is otthon marad.
De egyébként az oviban minden megy a maga medrében én is csak azért tudom hogy mikor lesz a szünet mert ilyenkor másként közlekednek a buszok (tanítási szünet miatt) .
Mellékesen pedig annyit ,hogy akár kis falu vagy nagy város ahol ti éltek már mint a fórum indító de minden esetben az önkormányzatnak kötelessége valamilyen megoldásról gondoskodnia .
de azt is látom hogy egyébként sem könnyű a helyzeted a kicsi miatt így viszont nem lesz egyszerű:-((
Hát, ilyen hülyeséget!! Régen, azért nem volt ilyen, még a suliban sem, nem hogy az óvodában. De nem egy óvónőtől hallom, hogy nem is mindenhol "divat" ez az őszi szünet...
Nekem, szerencsére pont véletlenül azon a héten van szabadságon a párom, ő "nyerte meg" a lurkót, egész hétre:)
Csak most szóltak az oviban, hogy november első hete szünet lesz + 12-én nevelés nélküli munkanapot tartanak. Kérik a kedves szülőket, hogy a gyermekek felügyeletéről maguk gondoskodjanak...
De jó fejek. A novemberi beosztásom már a múlt héten elkészült :((
További ajánlott fórumok:
- Gyerekeim akkor is megkapják tőlünk az őszi szünetet....
- 2016/17 tanév: őszi szünet, téli szünet, tavaszi szünet, stb.
- Nálam volt egy hétig a kis 5 éves unokám az őszi szünet...
- Az ovikban van őszi szünet?
- 2018/19 tanév: őszi szünet, téli szünet, tavaszi szünet, ünnepnapok
- 2017/18 tanév: őszi szünet, téli szünet, tavaszi szünet, ünnepnapok