Ostyaképes tortát készítek. Ha ma teszem rá a tortára a képet, akkor az nem fog holnapra teljesen elázni? (tudásbázis)
Megcsináltam,elözö este tettem rá az ostyát,tejszines tortára,nem zseléztem le,nemázott át,tökéletes lett.köszi a tanácsokat
.
én is úgy tudom, hogy vajas krémre szabad a képet rakni és díszíteni is, mert a tejszínen összemancsosodik. a torta lehet tejszínes belül, de a teteje vajas.
bár nekünk volt már saját készítésű tejszínesen, sima zselatinnal vékonyan bevonva, 2-3 napig ehető volt úgy is, meg szép is, aztán már kunkorodik :) most tesóm fog vajas alapra zselatin nélkül. majd megírom, milyen lett. de csak vasárnap este, akkor lesz a buli :D
Én nem tettem rá zselét,csak a képet a tortára,a szélét pedig tejszínhabbal díszítettem,hogy ne kunkorodjon fel.Ja,és a kép alatt a tortát vékonyan bekentem krémmel.Így már elôzô nap is elkészíthetô.
Az elsô próbálkozásom nekem is zselével volt,fél óra alatt totál összefolyt a minta a képen,semmi nem maradt belôle.:(
Az elmaszatolódás tuti :S Így járt a fiam keresztanyuja mikor a tortáját csinálta. Majdnem sírva fakadt :( Ráadásul pöndörödött is.
Lehet jobb lenne holnap rátenni, mielőtt tálalod, vagy előtte pár órával
További ajánlott fórumok:
- Megcsalt a párom, teljesen kivagyok!
- Megcsaltam a párom.. Kivagyok teljesen...
- Segítség a párom teljesen megváltozott amint 4. hónapos terhes lettem...
- Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást!
- Nagyon leégett az arcom.Egy órát napoztam de így is teljesen vörös lett az arcom.Mit csináljak, hogy holnapra elmúljon?
- Olyan tortareceptet keresek, ami csokis és lehet rá ostyaképet tenni! Segítenétek?