Óriás almás palacsinta recept


5 dkg vaj
1 nagy édes alma
1,5 dl zsíros tej
8 dkg liszt
4 nagy tojás
3 ek kristálycukor
fél kk vaníliakivonat (vanillin cukor)
negyed kk só
porcukor
Az Óriás almás palacsinta elkészítési módja:
1. A sütőrácsot középre tesszük, és a sütőt 230 fokra előmelegítjük. A vajat a tűzhelyen közepes lángon egy sütőbe tehető nagyobb serpenyőben megolvasztjuk. Két evőkanálnyit átteszünk egy keverőtálba. A meghámozott és ujjnyi cikkekre vágott almát beletesszük a serpenyőbe, és egyszer megforgatva puhára pároljuk. (3-5 perc) 2. Közben a keverőtálban lévő vajhoz hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a tojásokat, a kristálycukrot, a vaníliát és a sót, és géppel simára keverjük. 3. A kikevert tésztát ráöntjük az almára, majd a serpenyőt betesszük a sütőbe. A tésztát addig sütjük, amíg meg nem duzzad, és aranybarnára nem sül (15 perc). Porcukorral meghintjük, és azonnal tálaljuk.
Gyors, egyszerű, finom, bár nem igazán fogyókúrás... :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: manna30, 2008. júl. 2. 10:38
Az Óriás almás palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.