Forrócsoki recept
A Forrócsoki hozzávalói:6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál cukor
2 1/2 csésze tej
2 1/2 csésze light tejszín
1 csipet őrölt fahéj
1/2 evőkanál őrölt vanília
A Forrócsoki elkészítési módja:
Keverd össze a kakaóport a cukorral, töltsd rá a tejet és melegítsd addig, míg az összetevők fel nem oldódnak benne. Öntsd hozzá a tejszínt, a fahéjat és a vaníliát. Az egészet melegítsd tovább, épp a forráspont előtti pillanatig. A tűzről lehúzva addig kevergesd, míg tökéletesen krémes állagú nem lesz, majd töltsd (előmelegített) bögrékbe.
Tetejére tetszés szerint tejszínhab, esetleg egy kis reszelt narancshéj, illetve megszórhatjuk még kakaóporral :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: miland, 2008. júl. 2. 09:06
A forrócsoki elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.