Csokihab recept
A Csokihab hozzávalói:(10 személyre)
20 dkg (Boci) étcsoki, darabolva
7 tojássárgája kikeverve
2 evőkanál cukor
1 csipetnyi só
7 tojásfehérje
1 1/4 csésze tejszín
A Csokihab elkészítési módja:
Tedd a csokit fém tálba és ezt helyezd egy fazéknyi forrásban lévő víz fölé. Kevergesd a csokit, míg a gőzben megolvad, vedd le a tűzről és keverd teljesen simára. Tedd félre hűlni. Egy másik tálban verd fel közepesen kemény habbá a tejszínt, majd ezt is tedd félre. Egy újabb tálban verd fel könnyű habbá a tojásfehérjét a sóval, ehhez keverd hozzá a sárgáját is. Csorgasd bele a csokikrémet, lassan keverd simára, majd mindezt óvatosan forgasd bele a tejszínhabba! Végül töltögesd desszertes poharakba és rakd hűtőbe 1 órára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: miland, 2008. júl. 2. 08:57
A csokihab elkészítési módja és hozzávalói.