Olasz rakott csirke recept
Az Olasz rakott csirke hozzávalói:1 egész sült csirke, vagy megmaradt sült csirkehús
20 dkg makaróni tészta
1 kis fej vöröshagyma
3 ek paradicsompüré
só
őrölt bors
rozmaring
2 ek olaj
5 dkg margarin
15 dkg reszelt sajt
Az Olasz rakott csirke elkészítési módja:
A sült csirkét kicsontozzuk és húsát 1 cm vastagságúra daraboljuk. A makaróni tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük és kevés olajjal összekeverjük. A vöröshagymát lereszeljük. 1 kanál olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, tovább pirítjuk, majd kevés vízzel felengedjük. Sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük és kb 5 percig főzzük. Egy tűzálló tál alját kikenjük a margarin felével, ráterítjük a makaróni egyharmadát, erre rakjuk a csirkehús felét, megkenjük a mártás felével és megszórjuk a reszelt sajt harmadával. Betakarjuk makarónival, erre rakjuk a csirkehús másik felét, a maradék mártást és a megmaradt margarint. Sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a sajt aranysárga nem lesz.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. júl. 24. 12:43
Az olasz rakott csirke elkészítési módja és hozzávalói.