Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Olasz hagymaleves (Zuppa di cippola) recept

Olasz hagymaleves (Zuppa di cippola) recept

Zsírszegény Zsírszegény

Az Olasz hagymaleves (Zuppa di cippola) hozzávalói:
2-3 közepes burgonya
2 nagy fej hagyma
zöldségleves-alap (kockából vagy vega-mixből)
bazsalikom (friss vagy szárított)
paradicsompüré
só, cukor ízlés szerint


Az Olasz hagymaleves (Zuppa di cippola) elkészítési módja:
A krumplit kis kockákra, a hagymát nagyobb kockákra vágjuk, kb. a fél gerezdet 3 felé. A zöldséglevesben feltesszük főni, mikor majdnem kész, beletesszük a paradicsompürét, ehhez a mannyiséghez kb. egy kis méretű konzerv elég vagy tehetünk ketchupot is. Ízlés szerint sózzuk, édesítjük, majd bazsalikommal megadjuk a végső ízét. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Akkor jó, ha viszonylag híg, fűszeres, paradicsomos a leve, a zöldségek pedig épp puhára főttek.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az olasz hagymaleves (zuppa di cippola) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook