Olasz hagymaleves (Zuppa di cippola) recept


2-3 közepes burgonya
2 nagy fej hagyma
zöldségleves-alap (kockából vagy vega-mixből)
bazsalikom (friss vagy szárított)
paradicsompüré
só, cukor ízlés szerint
Az Olasz hagymaleves (Zuppa di cippola) elkészítési módja:
A krumplit kis kockákra, a hagymát nagyobb kockákra vágjuk, kb. a fél gerezdet 3 felé. A zöldséglevesben feltesszük főni, mikor majdnem kész, beletesszük a paradicsompürét, ehhez a mannyiséghez kb. egy kis méretű konzerv elég vagy tehetünk ketchupot is. Ízlés szerint sózzuk, édesítjük, majd bazsalikommal megadjuk a végső ízét. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Akkor jó, ha viszonylag híg, fűszeres, paradicsomos a leve, a zöldségek pedig épp puhára főttek.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: csillu77, 2008. márc. 26. 20:01
Az olasz hagymaleves (zuppa di cippola) elkészítési módja és hozzávalói.