Olajozás csecsemőknél. Mi a különbség a paraffin olaj, és a sima olaj között amit a babákhoz használunk? (tudásbázis)
Én növényi olajat használtam, amihez A vitamint adtak - a helyi patikában keverték. Megkérdeztem, hoyg miből van, ekkor mondták, hogy növényi olaj, azt nem tudom, hogy milyen növényből volt.
Megjegyzem, hogy egyszer vettem Johnson's babaolajat - na az a mai napig megvan, mert csak itthon olvastam el az összetevőket, és nem akartam paraffin olajat a gyerekre kenni. Pedig biztos kozmetikai tisztaságú, mégis idegenkedem tőle.
Hát ő még az én gyerekkori dokim is volt. Nem tudom, mit higyjek. Koszmó megelőzésre mondták, meg szülésfelkészítőn is aszem. És gyógyszertárba se szóltak, hogy káros lenne.
Tessék? Atya isten és még orvosnak meri magát hívni.... Ezzel max a csavart kenném be ha beszorult, nem a gyerekemet....
Egyetértek veled. Ha mégis nagyon kenni kell van erre természetes szer is.
Kőolajat kenni egy kicsi gyerekre? Nem csodálom hogy furcsán néztek. Ilyenekkel cseszi el mindenki a gyereke bőrét, sajnos szinte az összes termék amit a boltokban árulnak gyerekeknek telis tele van ilyen káros anyagokkal. Te elkezded fürdetni ezekkel, mosni a kis haját, ő pedig egész életében küzdeni fog a bőrével a különböző problémák miatt.
extra szűz olívaolaj ha kell
Bizony! Még a cipőmre sem!
Normális gyerekorvos napraforgóolajat ír fel, de azt meg fölösleges a gyógszertárban venni, a szűz (finomítatlan, zöldes színű) olajat a boltban is meg lehet venni - kicsit olcsóbban, mint a gyógyszertári.
Én a cipőmre sem kenném, nem hogy a gyerekemre. Vannak teljesen méregmentes, természetes készítmények. A szűz olíva, a kókuszolaj, akár shea vaj. Attól, hogy orvos tanácsolja, még nem biztos, hogy valóban jó.
Na én ezt nem értem. Remélem, olvassa még valaki ezt a fórumot. Nekem a gyerekorvos írta fel papírra a paraffinolajat még szülés előtt, hogy ezzel kell majd kenni a baba haját ill. a hajlatokat. Most akkor mi van? Még sose hallottam erről. És a gyógyszertárba egy szó nélkül kiadták.
ásványi olajokat nem szokták babáknak ajánlani (felnőtteknek se nagyon). vannak nagyon jó bio babaolajok, azokban biztos csak természetes anyag van, a többinél nem árt alaposan átolvasni az összetevőket, mielőtt megveszed. az olívolaj tényleg nagyon jó, de használhatsz szőlőmag olajat is, semlegesebb az illata és talán jobban be tudja szívni a bőr. ha nem sajnálod rá a pénzt, ajánlom a Weleda babaolajat. én ezt azért szeretem, mert akár a fejére is kenhetem, teljesen beissza a bőre-haja, és nem marad utána zsíros, viszont jó vele masszírozni, mert azért nem egy perc alatt szívódik be.
A paraffin a kőolajfinomítás melléktermékeként, nehéz alkánokból hátramaradt keverék.
A paraffin olaj nem szívódik be a bőrbe Sőt, inkább lezárja! Tehát bababőr ápolására alkalmatlan.
Haszlálják viszont:
- gépolajként
- üzemanyagként
- ipari sikosítóanyagként
- szigetelésre
- öntőformák készítéséhez
- lőfegyverekben a lövedék síkossá tételéhez.
Babaápolásra a finomítatlan (extra szűz vagy szűz) háztartási olajok használhatók.
Szerintem is csak akkor kend, ha muszáj. Nekünk sajnos muszáj volt, extra szűz olívaolajat használtunk, az nem olyan "lángosszagú", de én amúgy is használom főzéshez, salátákhoz.
Attól még büdösebb volt a csukamájolaj...
Én meg sosem kentem semmivel a gyereket 3 és fél éves koráig,még popsikrémet is csak akkor ha piros lett nagy ritkán a popsija.Még a gyerekorvos is helyeselte,azt mondta felesleges hozzászoktatni a gyerek bőrét.Most is csak azért kenem speciális krémmel mert allergiás valamilyen tartósítószerre és kiüti.
sztem nem bakiztál...én amikor bementem a gyogyszertárba babaolajért szinte elzavart h menjek be az élelmiszerboltba és vegyek vénusz napraforgoolajat, azt használtuk 3 hétig, és olyan illata volt a kicsinek mint akit kisütöttünk:D
ugyhogy váltottunk gabi babaolajra amit már ujszülött kortol lehet használni :D
sztem teljesen mindegy milyen az olaj, a lényeg hogy kenjük vmilyennel
Szia! Még nem masszíroztam kisbaba bőrét, de szerintem a paraffin olaj néztek rád furcsán. A paraffin olaj ugyanis egy nem természetes anyag. Úgynevezett kőolaj származék. Nagyon hatékony a száraz bőr ápolásánál, de gyanítom összetétele miatt nem ajánlott kisbabáknál a használata. Üdv. Lia
A kérdés: Mi a különbség a paraffin olaj, és a sima olaj között amit a babákhoz használunk? Én kezdetben paraffin olajat használtam, aztán most a patikus nézett rám nagy szemekkel miért azt viszem mikor a sima olaj-napraforgót-szokták ők ajánlani. Szóval nagyot bakiztam, vagy mindegy?
További ajánlott fórumok: