Okostelefon igen, digitális fényképezőgép nem (beszélgetős fórum)
A tavalyi balhéból tanulva, írtam az MKSZ-nek ( Magyar Kézilabda Szövetség ), hogy engedélyezzék a fényképező gépem az általuk rendezett eseményekre bevinni.
Azt a választ kaptam, hogy amennyiben nem rendelkezik a gépem -már pedig nem- felszerelhető objektívval, nincs akadálya, hogy bevigyem a mérkőzésekre.
Gondoltam a F1 időmérő edzésig hallgatok egy kis zenét, hogy ébren tartsam magam. Felmentem a youtube oldalra kicsit szörfözni.
Megakadt a tekintetem a tegnapi Bikini koncert felvételein.
Egy személy a nézők közül jó pár számot rögzített, gondolom az okostelefonjával, mert azt be lehet vinni ( szinte) minden rendezvényre, majd azzal a lendülettel fel is töltötte a közösségi vagy videomegosztó oldalra.
Kérdem én, ha a zenekar netán tervezné, hogy kiadja valamilyen hanghordozón, vagy DVD-n a koncertet, ez a személy, vagy bárki más, aki szintén rögzítette a koncertet és majd megosztja valahol, nem rontja a zenekar üzletét? Persze tudom, ezen felvételek minősége nem olyan, mint egy DVD-nek, de lehet lesznek olyanok, akik azt mondják, hogy megfelel nekik ez a minőség is és nem adnak több ezer forintot, ha innen ingyen is letölthetik.
Nem, mert már voltam fordított helyzetben. Fényképeztem itt a tavon egy vitorlást és egy férfi azt gondolta őt kapom lencsevégre, mert üveg sör volt a kezében. Azt hitte, hogy azért fényképezem, mert közterületen szeszesitalt fogyaszt és én bemószerolom, vagy fene sem tudja mit gondolt. Odamentem hozzá és megmutattam neki, hogy az ő irányába, ám a mögötte lévő vitorlás volt a célkeresztben. Elnézést kért. Én nem akarok ilyen helyzetbe kerülni. Szóval ha valaki annyira ízlésficamos, hogy engem fényképez, ám tegye és nézegesse, ha ennyire mazochista.
Majd, ha ott virít a fejem a világhálón, amit egy teljesen idegen ember oszt meg, akkor lépek.
Érdekes vagy, egy fényképező gép lehet - nem lehet vitába beleállsz, de ha valaki lefotóz téged vagy a gyereked (tudom nincs) bármilyen okból annak nem mersz nekiugrani?
Engem igen is zavarna ha valaki pl. a gyerekem képére kényeztetné magát, picit sem érdekelne hogy ki mit szól ha határozottan megkérem hogy mutassa már meg milyen képet lőtt, lőtt-e
De hogyan bizonyítod, hogy a gyerekedet, vagy téged fényképezett valaki?
Én biztos nem mernék belemenni egy olyan dologba, ha látom, hogy rám fókuszál valaki, hogy odamenjek hozzá és elkezdjek vele vitázni. Mert mi van akkor, ha csak fókuszált, de nem fényképezett, vagy a mögöttem lévő dolgot fotózta csak én látom úgy, hogy engem fényképeznek?
Az más, ha nyilvánossá is teszi és úgy bizonyítást nyert, hogy engem fényképezett.
Ki kert, hogy vegyed annyiert?
Nekem is kerult terlefonom annyiba.
Igen elolvastam.
Amire az volt írva betartom az előírásokat.
Elolvastad a jegyed?
gondolom nem, azert nem lehetsz sajto-fotos. Nekik van a faxa gep megengedve.
Igen valóban, ugyanakkor, ahol én mentem be nem volt kirakva ez a plakát.
Másrészt az is oda volt írva, mert az ismerősöm megnézte, hogy professzionális gép és kamera behozatal tilos. Az enyém nem az.
Harmadrészt, úgy gondolom, fényképezni ugyanúgy lehet okostelefonnal is. Sőt egy okostelefon egyéb funkciókat is lehetővé tesz.
Én úgy gondolom az lenne a tiszta, ha ki lenne írva tilos a fénykép és video felvétel. Akkor a sajtó képviselőin kívül,senki nem csinálhatna a rendezvényen felvételt.
De ez így azt gondolom nagyon rossz szabály. Amiről nem a belépésért felelős személy tehet, de nem is az a néző, aki ellátogat az eseményre.
Vagy pedig ezt fényképezőgépes kis ikont ki kellene venni a tiltólistáról a mai digitális korszakban.
Nagyon nem akartam hozzászólni,de most úgy èrzem muszáj.
A belèpő pontokon hatalmas táblán áthúzott piktogrammok mutatták miket tilos behozni.
Igen, valami hasonlóra gondoltam, mármint a biztonsági rendszerek feltérképezésére.
Nem vagyok annyira profi, de ha a fülemen van a telefon, akkor is tudok felvételeket készíteni?
Meg ugye 1 pár csizmát fotóztam le...
Persze, értem, amit írsz, csak fura, hogy pl. a mirelit borsót nem fotózhatom le és kérdezhetem meg, hogy erre gondoltál?:DDDD
Es a belepessel elfogadtunk mindent, amit eloirtak.
Mint mondtam, a legegyszerubb tarsasjatek. Vannak szabalyok.
Ez tiszta sor. Mondom, nem is vittem volna gépet, ha azt írják tilos a fényképezés.
De ez sehol nem volt előírva.
Szar a torveny, de az epulet, esemeny fenntartoja azt mondta ki, hogy tilos kamera.
Kimondhatja azt is, hogy tilos a fotozas.
További ajánlott fórumok:
- Milyen telefont válasszak, ami hasonlóan jóminőségű képet készít, mint a digitális fényképezőgép?
- Hogy lehet a digitális fényképezőből kiírni cd-re a képeket?
- Kodak C195 digitális fényképezögépröl hogyan tudom a képeket feltölteni a számitógépre?
- Mi a véleményetek, tapasztalatotok a Canon digitális fényképezőgépekről?
- Digitális fényképezőgép.Tényleg ennyire rosszak az olcsóbb gépek?
- Digitális fényképező:azt írja ki, hogy nincs elég tárhely a belső memóriában! Ez most mit takar?