Öko takarítási ötletek és tippek! (beszélgetés)
Mosógél recept:200g Tisza háziszappant(goods market 100forintosban veszem) feldarabolok és 2 liter forró vízzel felöntöm és picit felfőzöm.Majd 250g mosószódát felöntök 2 liter forró vízzel és a szappanos léhez öntöm.Utánna adok még ehhez a mixhez 2,5-3 liter forró vízet és jól elkavarom.Hagyom picit kihülni,ilyenkor már elkezd zselésedi, jól átkeverem megint.
Beleöntöm 2db 3 literes kiürült mosógéles flakonba.Fontos, hogy utánna még kb. 2-3 x jól összekell rázni.Nekem ez jó állagú lesz, nem köt bele a flakonba, de használat előtt azért egy kis felrázás nem árt neki.
Milyen illóolaj, ami mondjuk meg is marad száradás után?Én citrom illót próbáltam ecetes vízben(1 rész ecet+9 rész víz+22 csepp illó), de nem maradt illatos a ruha tőle.Páromnak meg az illatos ruha a mániája.
Én súrolásra mostanában mosószódát használok, homok is jó lenne...ha lenne itthon:)
Hamulúg: erős tisztítószer pl. WC,
súrolásra hamu pl.edény
Én mosni saját főzésű mosógéllel szoktam amit mosószappanból és mosószódából főzök.6 litert szoktam egyszerre kb fél évig elég.Nagyon jó!Már majd' 1 éve ezzel mosok.
Frosch öblítőt használtam mellé, de drága és hamar elfogy.Gondolokozom alternatíván.
Wc fertőtlenítőm sem megoldott még, valakinek valami ötlet?Ecet kicsukva mert párom nyavajog miatta, hogy büdös.
További ajánlott fórumok:
- A takarítónőd (ha van) mennyiért vállal heti 1 alkalom takarítást?
- Ha kettesben élsz a pároddal egy egyszobás albiban, akkor a takarítás, rendfenntartás...
- Szuper hatékony és nem túl munkaigényes takarítási eszközök és módszerek érdekelnének, amit az egész házban alkalmazni lehet!
- Miért a feleség dolga a takarítás, főzés?
- Külföld. Mit választanátok? Benzinkút vagy takarítás?
- Segítsetek! Tippeket várok, ágytakarítás ügyben!