Nyáritöltött káposzta kaporral recept
A Nyáritöltött káposzta kaporral hozzávalói:1 fej édeskáposzta
50 dkg darált hús
15 dkg főtt rizs
1 mokkás kanál paprika
1 tojás
bors só
1 kisebb vöröshagyma (reszelve)
20 dkg egres
1 nagy csomó kapor
liszt olaj rántáshoz
2-3 dl tejfel
A Nyáritöltött káposzta kaporral elkészítési módja:
A káposztából kivesszük a torzsát forró vizbe tesszük és leszedjük a leveleket majd a vastag ereket kivágjuk,a többit szálasra vagdossuk,beleteszzük egy lábasba,majd a tölteléket elkészitjük. A darálhúshoz adjuk a vöröshagymát, tojást füszerpaprikát sót borsot a rizst jól összekeverjuk, és a káposztalevelekbe betöltjük. Ráhelyezzük az aprókáposztára majd annyi vízet öntük rá, hogy ellepje erre tesszük az egrest lefedjük és forrástól számitott 50-60 percig lassú tüznél puhárafőzzük. Majd megszojuk apróravágott kaporral és berántjuk. Tejfőllel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2010. júl. 13. 12:37
A nyáritöltött káposzta kaporral elkészítési módja és hozzávalói.