Nyári kapros saláta recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Nyári kapros saláta hozzávalói:
2 csokor piros retek
2 csokor zöldhagyma
1 fej kemény saláta
2 fej lila karalábé
az öntethez:
1 csokor kapor
2 dl joghurt
2 kemény tojás sárgája
2 evőkanál olaj
1 teáskanál mustár
1 teáskanál cukor
ízlés szerint só
A Nyári kapros saláta elkészítési módja:
A retket és a hagymát megtisztítjuk. Mindkettőt felkarikázzuk, a hagymazöldet a saIáta mártásához félretesszük. A salátafejet megmossuk, leszárítjuk, majd vékony csíkokra tépjük vagy vágjuk. A karalábét hámozás után az almareszelő durva fokán lereszeljük Turmixgép poharába öntjük a joghurtot és az olajat, hozzátesszük a felkarikázott hagymazöldet, a megmosott és lecsöpögtetett, valamint összevágott kapor felét, a mustárt, a tojássárgákat, a sót és a cukrot, majd sűrű mártássá keverjük. A mártást ezután salátástálba öntjük, és beleforgatjuk a feldarabolt zöldségeket meg a salátaleveleket. Óvatosan átforgatjuk, és befedve egy-két óráig hűtjük. Közvetlenül tálalás előtt ismét átkeverjük
ez tényleg kapros jó annak aki szereti a kaprot
és nagyon különleges íze van
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: rr00, 2007. nov. 30. 11:17
A nyári kapros saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.