Joghurtos tavaszi saláta recept
A Joghurtos tavaszi saláta hozzávalói:2 csokor piros retek
2 csokor zöldhagyma
1 fej kemény saláta
2 fej zsenge karalábé
az öntethez:
1 csokor kapor
2 dl joghurt
2db keményre főzött tojás sárgája
2 eK olaj
1 tk mustár
1 tk cukor
ízlés szerint só
A Joghurtos tavaszi saláta elkészítési módja:
A retket és a hagymát megtisztítjuk, végeiket levágjuk. A hagyma zöldje azonban nem megy kárba, mert apróra darabol belekerül majd a salátaöntetbe. A salátát jól megmossuk, lecsöpögtetjük, és szép vékonyra felvagdaljuk. A karalábét megtisztítjuk, és almareszelőn lereszeljük. Elővesszük a turmixot, és az öntet hozzávalóit a hagymaszár felével együtt beletesszük, és sűrűmasszává turmixoljuk. A mártást ezután salátástálba öntjük, és beleforgatjuk a feldarabolt zöldségeket meg a salátaleveleket. Óvatosan átforgatjuk, és befedve egy-két óráig hűtjük. Közvetlenül tálalás előtt ismét átkeverjük, és a tetejére szórjuk a maradék apróra vagdalt hagymaszárat.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. ápr. 10. 17:15
A joghurtos tavaszi saláta elkészítési módja és hozzávalói.