Nyári babát miben szokás hazavinni a korházból? (tudásbázis)
az én kisfiam is július 20.szuletett tavaly,nagy kánikula volt,elso nap mikor megszuletett jol becsomagoltak a kis angyalt,aztán másnap már levetkoztették,sot jott a gyerekorvos és be voltak takarva a babák azt mondta takarjuk oket ki mert onekik éppúgy meleguk van mint nekunk,egy kis vékony rugdálozoban és kis sapiban hoztuk ot haza,itthon a bolond fejemmel mindig eggyel tobb ruhát adtam rá sot még kettovel is mint ránk,de az nem jo,állandoan megizzadt és úgyis megfázik
a lényeg nem szabad túloltoztetni,de kevesebb sem legyen rajta mint magunkon,de azis szamit,hogy az én kisfiam már egész nap jon megy,de egy baba aki csak fekszik bent ahuvos lakásban fázik
A fiam július 20-án született, akkor irtózatos kánikula volt. Mi egy rövidujjú bodyt, egy pár zoknit, vékony textilsapit adtunk rá, és egy textilpelusssal takartuk be. Így is izzadt! Én nem ajánlanám, hogy nagyon beöltöztesd, mert hajlamosak hihetetlen gyorsan túlhevülni a babák, mivel még nem jó a hőháztartásuk.
Egyébként én sosem adtam egy réteggel többet a fiamra. (A lányomra sem.) Sohasem öltöztettem túl és nincs a lakásban sem a megszokottól melegebb. A fiamat elég jól elkerülték eddig a felsőlégúti megbetegedések, igazából csak náthás volt, komolyan megfázva még soha.
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok szülészekkel az 1. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai kórházból
- Te szivesen venned. ha amikor kijossz a korhazbol a masodik babaval, akkor anyosod ott lakik nalatok egy ideig?
- Valaki már kérte ki a kórházból a születési zárójelentését?
- Nektek volt segítségetek, mikor hazamentetek a kórházból a babátokkal (párodon kívül), egyáltalán érezted, hogy kell segítség?
- Újszülöttet milyen módon lehet szállítani autóval haza a kórházból? Lehet kézben pólyában, vagy mózeskosárban? Erre valami törvény van?
- Egy 5m2-es PVC tekercset hogyan tudok autó nélkül hazavinni?