Nyaki gerinc problémám van (beszélgetés)
Ha a Tv-d feljebb van a szemmagasságtól 15-20 centire, attól még nem lesz gerinc problémád.
A bajok nem ott kezdődnek!
Nyaki problémát (sérv, vaskos meszes lerakódás, kiegyenesedés) diagnosztizáltak nálam tavaly szeptemberben. Végig jártam a kezeléseket, szorgalmasan végeztem az előírt gyakorlatokat. A helyzet egyre romlott! :( A nevemet sem tudtam már leírni, iszonyat fájdalmam volt a vállamban, a karomban, az ujjaim elzsibbadtak. Aztán kerestem és találtam! :) Decembertől teljesen jól vagyok!!! :)
Nem akarok reklámozni, mert nem vagyok benne b biztos, hogy lehet itt, de priviben szívesen megírom, hogy hol és mit tettem a magam gyógyulásáért! :)
Nyaki gerinc kiegyenesedése nagyon sok embernél előfordul,de nem csak a rossz testtartástól lehet munka során, alvás során stb,hanem testfejlődés során évek alatt.
Fájdalmat tekintve vagy izomgörcsök jellemzők inkább nyakon, vagy a meszesedett gerinc közötti folyadék miatt.
Az tény, hogy jó betartani pár dolgot, és az irodai munka tényleg ront a helyzeten sajnos.
Indítottam egy fórumot mert a nyaki gericem nagyon fájt(rtg, MRI megvolt) kivan egyenesedve a nyaki csigolyám is már valamennyire. Gyógytorna minden elő van írni. Erre ma gondolkodtam, hogy hogy is dolgozom én és, hogy van a gépem amin napi 8 órát ülök. Hát úgy meg van emelve, hogy a fejem automatikusan fölfelé emelem másfél éve. Ugye tv- nek sem szabad magasabban lennie a szemmagasságnál és én nekem a szemmagasságom felett volt vagy 15 - 20 cm - vel. :(
Hát ez okozhatott ilyen nyakzavart: szerintetek? :(
További ajánlott fórumok:
- Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni!
- Mik a gerincsérv jelei, tünetei?
- Nyaki gerincsérv
- Van lehetőség a nyaki gerincsérv műtét nélküli kezelésére?
- Ülőmunka és nyaki gerinc bántalmak! Más is küzd vele?
- Két napja a nyaki gerincem és torkom fáj, ha szilárd ételt nyelek átnyilal a fájdalom a nyakcsigolyákon..éreztél már ilyet? Mitől lehet?