Növényekkel az egészséges hajért (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Növényekkel az egészséges hajért
Köszönöm)))
Én sokféle anyagot használok a főzethez, amivel kikeverem a hennát (pl. kávé, kakaó, diólevél, fahèj, stb.)
Én a fent említettek közül használom a hennát indigóval, az almaecetes öblítést, és többféle olajat (köztük ricinust) hajpakolásnak.
Arra én is kiváncs lennék, hogy a zsálya milyenre színez.
Azt olvastam, hogy a cassiát lehet vegykezelt hajra kenni, de a 2 kezelés közt el kell teljen minimum 2 hét.
Tök jól összeszedted:)
A zsálya milyenre szinezi?
Szoftveres hiba miatt kimaradt:
"Cassia: a növényből port készítenek, amely a hennával ellentétben nem színezi a hajat, ezért is forgalmazzák sok helyen „Színtelen henna” fantázianévvel. Fényessé teszi, erősíti a hajat, a festett haj szerkezetét is javítja. Hatásos a bőrön és hajon élő gombák, baktériumok ellen.
Dió: leveléből főzött tea korpásodásra és hajhullásra jó. Ne használjuk más házi szerekkel egyidejűleg a hajunkra. A barna hajat enyhén sötétíti.
Henna: a növény levelét szárítják, majd finom porrá zúzva pasztaként alkalmazzák hajfestésre és testfestésre is. A hajat a természetes árnyalatától függően a vörös különböző árnyalataira festi.
Indigó: felhasználása hasonló a hennához; hajfestésre és ruhafestésre használják. Hennával keverve a barna különböző árnyalatait érjük el:
- 2/3 rész henna+1/3 rész indigó: világosbarna
- fele-fele arányban: középbarna
- 1/3 rész henna + 2/3 rész indigó: sötétbarna"
Megértéseteket köszönöm! :)
Ha szereted a természetes megoldásokat próbára tenni, akkor jó helyen jársz! Nézzük, melyek azok a növények, amik a panaszaidra megoldást jelenthetnek!
Ugrás a teljes írásra: Növényekkel az egészséges hajért
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Ezt (t)edd az egészséges és hosszú hajért
- Az egészséges hajért, avagy mit kenünk magunkra