Növények a lakásban (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Növények a lakásban
Szia Era!
Orchideáim gyönyörűek,virágoznak és mindegyik új virászárat hoz.Egyszerűen imádom:)
datolyapálmát és citromfát magból neveltem.
kb. két hétig áztattam a magot, naponta lecserélve a vizet róla, majd földbe tettem.
a datolyapálma hónapok múlva bújt ki, a citrom kicsit hamarabb.
Szia!
Én még csak olvastam róla. A gyom(vagy hegyi-)pálmáról, konkrétan, mert nekem az van. Állítólag 1,5-2 ÉV (!!!!) mire kikelnek a magok.
Én is elvetettem a pálmám magjait, de az olvasottak után nem igazán vagyok vérmes reményekkel tele... :))
Köszönöm szépen:)
Magkaptam a páromtól nőnapra.Egy fehéret meg egy lilát:)
Az ablakba tettem.
Szia
Nekem van. Az ablakban tartom ahol nem égeti a nap. Nagyon sokáig virágzik. A locsolással vigyázz nagyon!!!!!Könnyen túl lehet öntözni, ez lesz a halála. Nem egy iszákos fajta :))
Sziasztok:)
Valakinek van orchideája?Hogyan kell gondozni,és a lakás melyik részébe kell tenni?
Légszi ha tudtok segítsetek!Most szeretnék kapni a páromtól nőnapra:)
Azért ha van esővíz az jót tesz minden növénynek. Lehet gyűjteni amikor szakad az ég, és meglocsólni vele minden növényt. Amikor esik az eső kiszoktam tenni a virágokat az erkélyre, a port is leveri róla.(természetesen nyáron)
További jó olvasgatást, és kérdezzél nyugodtan, majd csak ad valaki jó tanácsot.
szia
Úgy is jó ha felforralod a vizet és kihűtöd. Forró vizet engedek a csapból, azt szoktam kihűteni, Amikor nem felejtem el, teszek vele egy pici tápot. A napot sem szereti.
Nekem is megvan régóta, de nem eredetiben. Rondán megnyúlik egy idő után. Muszáj fiatalítani, így akár örök életű is lehet.
Bocsi Vikka78!
Deninek akartam küldeni az előzőt is.
Van vizibabbusz is, ami igazi bambusz ez elérheti a 6-8 méter magasságot is, vízparti növény
Phyllostachys heteroclada (Kínai vízibambusz)
Szerencsebambusznak semmi köze a bambuszhoz.
Valójában ez Dracena, sárkányfa.
Utálja a klóros vizet, és egy pár csepp táp is kell az öntözővízbe.
Ha elülteted földbe akkor visszanyeri eredeti Dracena alakját. Természetesen nem arra gondolok amelyik márt 1 méter magas, ezeket vissza lehet váni és újra gyökereztetni.
Szia!
Apósomnak van és nagyon gyönyörű,most virágzott.
Gondolom azért azt meg kell várni hogy a virágok lemenjenek róla.
Szia!
Le kell törni egy hajtást, amin azért lehetőleg van 5-6 levélköz. Ezt jó vízáteresztőképességű, laza talajba kell dugni, kb. 2 levélke menjen a földbe. Locsolni csak finoman, mert a karácsonyi kaktusz egyik nagy ellensége a túlöntözés. Én annyira szoktam őket megöntözni, hogy 1 nap múlva már száraznak tűnik a föld felszíne, és semmiképpen sem tocsog a vízben.
Sok szerencsét! ;)
Sziasztok:)
Tudja valaki hogy a karácsonyi kaktuszt hogy lehet szaporítani?
Kb egy hónapja vettem egy szép nagy Crotont, a napokban vettem észre, hogy két levele elkezdett sárgulni :( Nem tudom mi baja lehet, de nem szeretném ha elpusztulna :((
Képeket tettem róla az adatlapomra.