Normális, ha egy lány 15 és fél évesen nem menstruál? (tudásbázis)
Én csak azt tudom mondani, hogy irigylem emiatt.
Na jó, persze, ez egy kicsit sarkítás, de akkor is. Reméljük, hogy nincs semmi probléma vele, csak eggyel kevesebb problémája van egy ideig :)
Nekem bezzeg anno megjött 12évesen... mennyire átkoztam....de legalább emiatt nem kellett aggodnom... Egyébként van olyan ismerősőm akinek 19évesen jött meg elöször, volt már csomo dokinál, de nem találtak semmit... igy hát várt.... :S
Nem lehet h a túlsúly is hormonzavartól van esetleg???
Én majdnem 15 voltam mikor először jött meg.
Ha 17 évesen nem jön meg neki, akkor ki kell vizsgálni. De hogy megnyugodjatok, most is elmehettek nődokihoz.
Ne aggódj!
Nekem is csak 16 évesen jött meg, addig a másodlagos nemi jellegek sem jöttek elő (hónaalj- és fanszőrzet, mellnövekedés). Gyermek-nőgyógyász megvizsgált és E-vitamint javasolt. Két hónapig szedtem, aztán megjött és beindult a nemi érésem.
Ja ,túlsúlyos akkor meg tényleg ne aggódj!
De a felvilágosítás nagyon fontos,és ha ez sikerült talán nem aggódna annyira ő sem.Miért nem engedi a normális vizsgálatokat/Pl. lehet hogy a túlsúlya is hormonális..és ha kezelnék a mensije is rendeződne és a súlya is!!/
Ha gondolod priviben elbeszélgetek vel 12-18 év közöti gyerekekkel foglakozom pont erről:D
Egy lány 9-18 éves kor között bármikor
" megérhet".De ha a lányod 16 körüli ,ideje lenne egy gyermek nőgyógyászhoz elvinni,csak amiatt hogy a fejlődését ellenőrizze.
A szervei fejlettségét/nem fog szervi károsodást okozni,nem "veszi el" a szűzességét pl./
és a kérdésben is megnyugtató választ adhat.Különböző családoknál más -és más a fejlettség elérésének időpontja/Csak gondolj bee a foga van olyan gyerek akinek 2 hónaposan áttör van akinek 1 évesen.../
/Egészségtan tanár/
Szia!
Ez még teljesen normális. Én úgy emlékszem a tanulmányaimból, hogy 18 éves korig ha nincs mé elfogadható. Ha utána sincs, akkor azért már kezeléseket, vizsgálatokat kell kérni/kapni.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek normális az a nő, aki 3hónapja nem menstruál, de nem megy orvoshoz?
- Kamasz lányok menstruálása és a torna óra!!
- A te lányod mennyi idősen kezdett menstruálni?
- 57 évesen, aki még menstruál hogyan védekezik?
- Normális az, hogy 10 hónappal a szülés után még mindig nem menstruálok?
- Ebben a hónapban már másodszor menstruálok... Ugye ez nem normális dolog?