Norbi receptek (beszélgetés)
Én hónapok óta használom a Norbi lisztet, mind a két változatát, nagyon jó. Ugyan úgy használom, mint a rendes lisztet, bármelyiket.
Édesítőnek a Canderel porcukrot használom ételbe, főzhető, nem lesz más az íze. Kicsit drága, de kiadós, kevés kell belőle, megéri.
Sziasztok.
Véletlenül nem tudja valaki,hogy honnan tudnám megszerezni Norbi még régebbi havi étrendjét?Az első duci tréning videó kazettához adta ingyen.
Emlékszem minden reggel 2 db 0%-os joghurtot írt 1-1 kanál zabkorpával,egyik nap ebédre 1/2 grill csirke ubival,másik nap húsleves tészta nélkül és minden vacsi általában valami pulyka sonka vagy párizsi volt zöldségekkel.Remélem tud valaki segíteni mert már mindenhol kerestem,de úgy tűnik nem található sehol vagy csak én keresem rossz helyen:S
Szia!
Én Süssina port hsználok.
Próbáltam, de nem tudtam bánni vele.
És nem próbáltam sütni, annál is inkább, mert nem tudtam a Norbi liszttel bánni. Zabkorpát használok sütéshez, bár leginkább csak muffint sütök.
Sziasztok!
Nagyon jó a fórum, és a receptek is. Látom már régóta nem írt ide senki. Van més itt valaki?
Én most kezdtem Norbizni és lennének kérdéseim.
-Ti milyen édesítőszert használtok sütéshez?
-Próbálta már valaki a Norbi lisztet?
-Nagyon ritkán jutok Jó estét kekszhez, próbált már valaki házilag készíteni?
Szia!
A Szombathelyi Tescóban van Update bolt, valamint az Uránia Udvarban is. Máshol: Sárváron is van bolt, ott biztosan kapsz.
Sziasztok!
Én is Norbi szerint szeretnék fogyni.
Vas megyében hol kaphatok Norbi lisztet stb?
Tud valaki nekem segíteni?
Jól hangzik, a puding mindegy milyen csak főzős legyen? ( mármint úgy értem hogy létezik norbi féle főzös pudingpor???)
Nem tudja vki. hogy miért van zárva napok óta a Duna-Plázában lévő Norbi kajálda? Remélem nem fog bezázni. Körülötte minden más kajás nyitva van csak az nem??
Sziasztok!
A minap kipróbáltam a pudingos tejbezabit, szerintem nagyon finom, próbáljátok ki!:)
12g pudingport (én csokissal készítettem) 2,5dl tejjel és 4-5 szem édesítővel csomómentesre kevertem, majd kis ideig lassú tűzön főztem és aztán apránként hozzáadagoltam 30g zabkorpát. Ezután még 10 percig fedő alatt állni hagytam, majd rögtön, még melegében fogyasztottam. (Ez afféle alaprecept, aki szeretné, dúsíthatja mazsolával, magvakkal, gyümölcsökkel, stb.)
Szia!
Zsírszegény túró+tojássárgája+édesítő+zabkorpa--kikeverni(+ citrom reszelt héja)
Ezután a tojás(ok)habja!
Nagyon fini! (szerintem)
Töltött karalábé U1- a Norbi könyvből csináltam. A karalábét megfőni, kettévágni, kikaparni, ezt a forgácsot villával összetőrni, keverni hozzá tojást, reszelt sovány sajtot, só, bors, tetejére tejföl. Ezt néhány percig sütni.
Szerintetek mivel jó? Mert magában nekem olyan "üres" volt. A végén még öntöttem rá tejfölt és puffasztott rizzsel ettem.
Ha valaki evett már ilyet írja meg légyszi!
Szia Mindenki!!!
Túrógombóc recept érdekelne u1-re. Segítsetek légyszi. Köszi
Köszi!
Habár már lassan aktualitását veszti a dolog, mert minden nap vágok belőle 1-1 szeletet, amit a gyerekeimmel megeszünk, néhány szál sárgarépa társaságában :)!
Persze lehet holnap is rámmosolyog egy szép fej? Akkor kipróbálom ezt a salit is, csak utálom a káposztát reszelni, mert mindig széthullik a kezembe :(!
Sziasztok!
Van egy szép fej újkáposztám, tudtok vele valami jó receptet? Hús nélkülit, ha lehet!
Olvastam a Tejfölös káposztasalátát (19. hsz), de én egy kisvacsora jellegűt szeretnék. Van még kéznél répa, hagyma, zöldalma, zabpehely, barnarizs. Mondjuk hamis káposztás kocka :)!
Köszi előre is!
Sárgarépás zabpelyhes pulyka fasírt (1)
35 dkg darált pulyka comb
20 dkg reszelt sárgarépa
10 dkg zabpehely
1/2 db hagyma
2-3 db fokhagyma
1/2 db tojás (1 tojás fele:)
só, bors, pirospaprika
Elkészítés: hozzávalókat összegyúrni, kerek vagy hosszúkás vagdaltnak megformázni és sütőben sütni 200C körül
Húsmentes főételek
Alufóliás krumpli (2)
A krumplit meghámoztam, egy-egy éket vágtam bele. Becsomagoltam alufóliába, majd betettem a sütőbe. Amikor megsült, félig kibontottam, és az ékekbe sajtot tettem Én Trappistát, mert a krumpli 2-es. Amikor kivettem tejföllel meglocsoltam, és petrezselymet szórtam rá.
Babocska féle vadas (1)
Rövid lével főzz meg-szeletelt: sárgarépát, zellert, hagymát, fokhagymát és petrezselyemgyökeret, nem túl puhára, majd ízesítsd fűszerekkel: tengeri só, babérlevél, borsikafű, ételízesítő. Főzés után bot mixerrel törd össze, husi mellé fogyaszd.
Burgonyapörkölt póréval (2)
1/2 kg burgonya, 30 dkg vékony póré, 1 ek olaj, 1 dl víz, 2,5 dl tej, só, bors, 1 kk. kakukkfű, 1 dl tejszín, 5 dkg reszelt sajt, 1/2 csokor petrezselyem zöld. Burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, pórét ujjnyi széles darabokra vágjuk, kevés olajon mindkettőt megpirítjuk, hozzáadjuk a vizet, tejet, sót, borsot és kakukkfüvet. Felforraljuk, majd fedő alatt kb. 15 percig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Belekeverjük a tejszínt és a sajtot. Végül a tetejét megszórjuk a petrezselyem zölddel. Paradicsomsaláta illik hozzá
Cékla- tappancs (2)
2 nagy nyers céklát meghámozok, lereszelek. Sóval, borssal, őrölt köménnyel KB. fél órát párolom fedő alatt(nehezen puhul), ha kicsit kihűlt, 2 egész tojást és tk lisztet v. zabkorpát-esetleg mindkettőből keveset belekeverek, kb. 4 ennyit. Forró olívaolajban pogácsa formájúra kisütöm.
Cukkíni palacsintatésztában (2)
Elkészítem a palacsintatésztát a teljes kiőrlésű lisztből, csak kicsit sűrűbbre, aztán belemártom a cukkíni karikákat, és forró olajban kisütöm.
Cukkíni tekercs (1) Hozzávalók: 100 gramm cukkíni, 60 gramm paradicsom, 45 gramm sovány sajt, kevés zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma vagy kevés fokhagymakrém, kevés olaj, bazsalikom, só, bors. Elkészítés: a sajtot és a paradicsomot vágjuk kis kockákra, ízesítsük a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával, vagy a fokhagymakrémmel és a bazsalikommal. Hagyjuk állni egy kevés ideig, hogy az ízek összeérjenek egymással. A cukkínit hámozzuk meg, és hosszában vágjuk vékony, mintegy fél centi vastag szeletekre. Egy kevés olajat egy serpenyőben felforrósítunk és a cukkíni szeleteket süssük mindkét oldalukon körülbelül egy-egy percig. Szedjük ki egy olyan tányérra, amelyre előzőleg egy papírtörlőt vagy egy szalvétát helyeztünk, hogy az olajat felszívja róla. Sóval, borssal ízesítsük eközben, majd a szeletek közepére tegyünk az elkészített sajtos töltelékből, és óvatosan tekerjük fel. A kész tekercseket helyezzük egy hőálló tálba egymás mellé, majd szórjuk meg zsemlemorzsával, öntsük nyakon egy kevés olajjal és előmelegített sütőben süssük néhány perc alatt pirosra. Szerintem ha a zsemlemorzsát kihagyjuk, esetleg mással pótoljuk, lehet 1 vagy 2.
Cukkíni vagdalt (2)
60 dkg cukkíni, póréhagyma, 4 dl tej, 8 dkg margarin, 4 ek telj. kiőrlésű liszt, 4 tojás, 10 dkg sajt, só, bors, szerecsendió. Cukkínit lereszeljük, apróra vágott póréval összekeverjük, megsózzuk, s állni hagyjuk. Margarint felolvasszuk, hozzákeverjük a lisztet, s lassan felöntjük a tejjel. Amikor besűrűsödött, hozzákeverjük a tojások sárgáját, sajtot, sózzuk, borsozzuk, meghintjük szerecsendióval. A tojások fehérjét felverjük. A cukkínit kinyomkodjuk, s a fehérjehabbal a masszába keverjük. Tálat kivajazunk, s előmelegített sütőben 170-180 fokon 40 percet sütjük
Cukkíni-sajt (2)
1 cukkíni 1 cm-s darabokra vágva, olívával kikent tűzálló tálba rakva, tetejére újhagyma (vagy póré), 1 dl tej+1 dl joghurttal összekeverve (az eredeti tejszínnel keveri) megszórva apróra vágott mogyoróval (ezt kihagytam, hogy az 1 kategóriába beleférjen) sózd, borsozd, én zöldséghez való fűszerkeveréket is tettem bele. Anikó sajt a tetejére, sajtot pirulásáig süsd. Én pulykamellet sütöttem mellé
Finciri vacsorája (1)
Padlizsánt karikára vágtam, egy serpenyőt bekentem olíva olajjal, ráhelyeztem a padlizsánkarikákat, beborsoztam, vegetáztam és befedtem fedővel. Mikor megpuhult levettem a fedőt füstölt tofu szeleteket helyeztem a padlizsán karikákra. Mikor minden megpirult ütöttem rá két tojást és készre sütöttem. Vegyes savanyúsággal falatoztam.
Főzelékek (1)
Pl. zöldbab: a zöldbabot megfőzöm kevés sós vízben, épp, hogy ellepje. fokhagymát áttörve kis olívaolajban megfuttatom, levéve a tűzről belerakom a pirospaprikát. a bab 1/3 részét csészébe rakom, botmixerrel pürésítem, 1 dl tejfölt hozzákeverek, aztán az egészet - a "rántást", a pürét a babhoz öntöm átforralom. Lehet egy ek ecetet is hozzátenni. tök ugyanolyan, mint a sima főzi. Így bármilyen főzeléket készíthetsz. ( A zöldborsónak érdekes színe lesz, ha azt nem bírod, inkább csináld keményítővel..
Francia lecsó (1)
Nagyon laktató! Pici olajon hagymát pirítunk, belerakjuk a gomba, paprika, paradicsom, cukkíni, padlizsán darabokat borsozzuk sózzuk. Pároljuk pár percig majd tojást ütünk rá.
Gombás cukkíni (2)
50 dkg cukkíni, 25 dkg csiperkegomba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl zöldség erőleves, olaj, kakukkfű, só, bors A megmosott cukkínit héjastól felkarikázzuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát és a cukkínit. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. 2 percig kevergetve pároljuk. Felöntjük a levessel és fedő alatt 10 percig pároljuk. Barnarizzsel tálaljuk, így 2-es!
Gombás lecsó (1)
1 fej vöröshagyma, 4 zöldpaprika, 1 paradicsom, 4-5 közepes gomba, 0,5 dl tejszín. Vöröshagymát kevés olíván megpároljuk, hozzáadjuk a gombát, megszórjuk pirospaprikával, s zsírjára sütjük. Beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, s a tejszínt, s puhulásig főzzük. A végén ízlés szerint tehetünk hozzá tejfölt. Még nem próbáltam, csak reggel olvastam a receptjét.
Gombás puffancs (2) Kb. 15 dkg gombát apróra vágok, fél vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát szintén, pici olívaolajon átpirítom. Közben egy tálban tk. lisztet, zabkorpát fele-fele arányban, 2 tojást, pici sót kevés vízzel galuska állagúra keverek, a gombát belekeverem, olívaolajban puffancsokat sütök. /tejföllel isteni!/ 2-es
Gombás töltött padlizsán (1)
Kisebb kb. 70 deka padlizsánt mossuk, hosszában kettévágjuk és citromlével bedörzsölöm, majd összeillesztem és forró sütőben fél óráig sütöm. Ezután kivájom a padlizsánt és kockázom. A gombát kb.30 dkg. Felszeleteljük, sóval, olívával, borssal pároljuk, amíg a levét el nem fővi. Ezután a padl. kockát beleforgatjuk és 3 simára kevert tojást adunk hozzá, majd sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítve a tűzön hagyjuk addig, amíg a tojás nem kocsonyásodik meg. Ezután levesszük és 3 feldarabolt paradicsomot keverünk bele, majd megtöltjük a padlizsán héját, sajttal megszórjuk és sütőben ráolvasztjuk a sajtot, nem pirítjuk
Gombával töltött kel (1) Kelkáposztába tekertem a megpárolt gombapörit a káposzta egy részét (párolva szintén) és 3db tojást. Tálra raktam jó szorosan (mert bomlik a dög bármit csinálsz)és megöntöztem kapros, fokhagymás tejföllel. Szép pirosra sütöttem és nagyon jót ettem
Grill rakottas (1)
Pálcára felszurkáltam felvágott hagymát, cukkínit, répát, gombát, paprikát (mást is lehet, de nálunk csak ezt találtam a hűtőben). 1 dl olívaolajba kevertem sót, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet és széttört fokhagymát és ezzel bekentem a felszurkált zöldségeket. Tepsibe pakoltam és fólia alatt a sütőben puhára pároltam.
Hegyaljai serpenyős (1)
Hozzávalók 2 személyre: 1 csomó újhagyma 4 evőkanál olaj 15-20 dkg rókagomba 1 karcsú cukkíni (30 dkg) 2 savanykás alma 1 húsos narancsszínű paprika só Elkészítése: Az újhagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, majd az olajon megfuttatjuk. A megmosott rókagombából a nagyobbakat félbevágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. A hagymás olajon 2-3 percig pirítjuk, majd belekerül a karikákra szelt cukkíni is. 2 perc elteltével a meghámozott, kicsumázott, gerezdekre szelt almát is beleszórjuk, ismét 2 percig pirítjuk, a kicsumázott, vékony csíkokra metélt paprikát is hozzáadjuk. Végül az utolsó 2 percnyi pirítás következik, majd megsózzuk és tálaljuk
Sajtos-sonkás pulykamell (1)
Hozzávalók (4 adaghoz): 4 szelet pulykamell, 4 szelet gépsonka, 4 szelet sovány sajt, vaj a sütéshez. Az olvasztott vajon süsd meg a kiklopfolt pulykamell egyik oldalát, majd fordítsd meg. Rögtön fektesd rá a gépsonkát, majd a sajtot. Ha a sajt megolvadt, lapáttal vedd ki, és rakd tányérra. Szénhidrát: 1 adagban kb. 0, 5 gramm a sajt fajtájától függően.
Sajtos-tejszínes pulykamell (2)
Pulyka (v csirke) szeleteket sózd be, készíts elő egy tepsit, és panírozd be a husikat: teljes kiőrlésű liszt, tojás, reszelt sajt. Rakd a szeleteket egymásra, ha végeztél öntsd le a tejszínnel. Tedd be a sütőbe és kb. 45-50 perc alatt süssd készre. ehhez mellé rizst v krumplit, de még magában is mennyei.
Sárgarépával töltött csirkecomb (1)
Hozzávalók: 60 dkg csirkecomb, 20 dkg sárgarépa, 2 főtt tojás, vöröshagyma, fűszerek A finomra reszelt sárgarépát eldolgozom a szintén finomra vágott tojásokkal, és a petrezselyemmel. Sózom, borsozom, szerecsendióval, citromlével és reszelt vöröshagymával összegyúrom. A tölteléket betöltöm a combok bőre alá. Tűzálló tálban olaj nélkül fóliával lefedve puhára párolom, majd saját levével öntözgetve pirosra sütöm. Lehet sütőzacskóban is elkészíteni. Ha sütéskor pár szelet almát is teszel mellé, mennyei ízeket kapsz!
Sis Köfte (török nyárson sült fasírt) (1) Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 padlizsán, 1 kg darált hús, 1 tojás, só pirospaprika A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apóra vágjuk. A padlizsánt megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. Elkészítés: Keverőtálban összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával, a petrezselyemmel, a tojással, fél-fél mokkáskanál sóval, borssal, a pirospaprikával és a ketchuppel. Tíz percig állni hagyjuk. Olajba mártjuk a kezünket, és tojásnagyságúra formázzuk, szaggatjuk a masszát. A húst a padlizsánnal felváltva nyársra húzzuk. A pálcán levő húsokat tenyerünkkel megnyomkodjuk, majd serpenyőben, vagy grillrácson kevés olajon kisütjük. Friss salátával, paradicsomszeletekkel tálaljuk.
Spenótos bélszín (2)
7o dkg bélszín, 5o dkg spenót, 3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, diónyi gyömbér, 3 g fokhagyma, 3 ek olíva, 2 ek kukoricakeményítő, 3 ek szójaszósz, só fehér bors
Lehártyázott megmosott bélszint vékony szeletekre vájjuk, ráteszünk egy ek olajat, só, bors és a keményítő. A többi olajat a Wokban felforrósítjuk állandó keverés mellett a hússzeleteket megsütjük és a wok szélére húzzuk. A megmaradt olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, a kimagozott és felkockázott paprikát és a felszeletelt hagymát majd hozzákeverjük a húst. Köretnek megtisztítjuk a spenótot /lehet fagyasztott is akkor ki kell olvasztani. Egy kevés olajon megfuttatjuk a reszelt gyömbért és rátesszük a spenótot, fűszerezzük sóval borssal. A hús mellé adjuk.
Sült királyrák (2)
5o dkg királyrák /Nehogy páncéllal vegyétek mert nem egyszerű megpucolni/ 1 cs újhagyma, 2 kaliforniai paprika, 2 ek olíva, 3 g fokhagyma, 2 ek száraz bor, 1 ek kukorica keményítő A megtisztított rákot összekeverjük sóval, keményítővel és az olajon megfuttatott zúzott fokhagymára tesszük és egy pillanat alatt megsütjük. Összekeverjük a metéltre vágott újhagymával egy kis bor öntünk rá.
Sült paradicsom csirkével és joghurt mártással Buday módra (1)
A sózott borsozott csirkemell filé szeleteket süsd meg olívaolajon, majd a paradicsomszeleteket is. Keverj össze- joghurtot, sót mustárt, hagymakockákat, és reszelj bele fokhagymát, majd kever össze. Ezzel tálald a husit és a paradicsomot.
Sült tengeri hal hagymaágyon (2)
Mélyhűtött tengeri halfilé, 1 fej vöröshagyma, fűszerek, tejszín Elkészítés: Kiolvasztom a filét, megszórom sült halak fűszerkeverékkel. A tejszínt elkeverem ízlés szerint mustárral és borssal. A tepsit kikenem light margarinnal. Vékonyra vágom a hagymát, ezzel leborítom a tepsi alját. Ráhelyezem egymás mellé a szeletekre vágott halfilét. A halfiléket vékonyan megkenem a mustáros, borsos tejszínnel. Ahol még találok helyet, oda megpucolt, szeletekre vágott krumplit teszek, hogy együtt süljön. A tepsit beborítom fóliával, be a sütőbe. Amikor már megsült a hal, leveszem a fóliát, és kb. 20 percet még pirítgatom. Frissen és felmelegítve is tökéletes!!!
Szecsuani marharagu (2)
6o dk marhahús /fehérpecsenye/ 2 ek keményitő,4 ek olíva, 1 tojás fehérje, 2o dkg zöldpaprika, 2 g fokhagyma, 1 szál póré, 10 dkg sárgarépa, 1 kk. bors,3 ek ketchup, 1 ek szójaszósz, 1 erős paprika /anyagcsere gyorsító/, só A marhahúst gyufaszál vékonyságú csíkokra vágni, só, keményítő, olaj és ezt lazán összekeverjük a felver tojás fehérjével. Az olaj itt 1 ek. A maradékot /3ek/ felforrósítjuk és állandó keverés mellett gyors mozdulatokkal megsütjük a hús, kivesszük a tálból és félre tesszük. A tálban maradt olajra tesszük a zúzott fokhagymát, sárgarépát /metéltre vágva/ és a karikázott poré hagymát, meghintjük a borssal, ketchuppal és az erős paprikával /apróra vágva/ picit átsütjük de úgy hogy a zöldség ress maradjon. Vissza rá a húst összeforraljuk rá a szójaszószt.
Tatár beefsteak (1)
Nem csak marhahúsból lehet csinálni, én csirkemellből is szoktam, ami könnyebben emészthető és nem olyan megterhelő a gyomornak. A húst fogyasztás előtt 3-4 nappal be kell pácolni ,így: só, egész bors, babérlevél, mustár, fokhagyma. Ezekkel jól bedörzsölni a husit és így rétegezni egy tálba. Minden réteg után öntsd fel olajjal de teljesen légmentesre. Az utolsó sort is lepje el az olaj majd zárd le jól és a hűtő aljába rakd mert az a leghidegebb. A készítés napján szabadítsd meg a babérlevéltől, a bors és a fokhagyma maradhat, és 2-3sor daráld át kis lyukú darálóval. Majd ízesítsd ízlés szerint a következőkkel: mustár (ha még kell),bors (ha még kell),só (ha még kell),őrölt kömény, ketchup, majoránna, fokhagyma (ha még kell) porpaprika,(erős ha szereted)reszelt vöröshagyma, olaj ha száraz lenne de nem igen kell bele több mint ami a pácolásnál rajtamaradt. Közvetlen fogyasztás előtt mennyiségtől függően 1-2 tojássárgája.
Tavaszi tekercs (1)
Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 8 dkg sárgarépa, , 8 dkg gyökér, , 8 dkg paradicsom, 8 dkg zöldpaprika, 2 ek. olaj, 1 tojás, só, kakukkfű, petrezselyemzöld A hússzeleteket jól kiverjük, sóval, kakukkfűvel jól bedörzsöljük. A zöldségeket apró kockákra vágjuk, összekeverjük a nyers tojással és a finomra vágott petrezselyemmel. Megsózzuk, és a húsra kenjük. A húst összetekerjük, megtűzzük. A tekercseket olajon, pici apróra vágott vöröshagymával együtt átsütjük, megkenjük Piros Arannyal, és kevés vízben, fedő alatt puhára pároljuk.
Tejben sült pecsenye (1)
Hozzávalók: 50 dkg kicsontozott sertéskaraj,2 dkg vaj, kakukkfű ízlés szerint, 2 dl tej (1,5 %-os), 1/3 citrom leve A húst megmossuk, felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk. A vajon átsütjük sóval és kakukkfűvel fűszerezett hússzeleteket. Ráöntjük a tejet és a citrom kifacsart levét. Fedő alatt, kis lángon a húst puhára pároljuk. Tálalás előtt a fedőt levéve a levét elpárologtatjuk, hogy csak sűrű mártás maradjon
Tejszínes-gombás pulyka (1)
1 fej kisebb hagymát piríts üvegesre olívaolajon, szelj fel friss 70 dkg gombát, majd tedd rá a hagymára, keverd át, fűszerezd ízlés szerint (legjobb tárkonnyal, só, bors, kakukkfű) majd tegyél rá fedőt, hogy a gomba megpuhuljon, ha megpuhult, de még nem teljesen, akkor tedd bele a kockára vágott csirkemell v. pulykamell filét, forgasd át, amíg meg nem puhul a hús majd mikor már az is megsült, 2 dl főzőtejszínt keverj össze 1 tojás sárgájával majd öntsd a húsos gombára, kevergesd, mert a tojás kicsapódik!!! Ha kevés a tejszín, nem sűrűsödik, önthetsz még hozzá!
Tejszínes-tojásos csirkemell (1)
Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 dl tejszín, 6-8 tojás, 20 dkg sajt, só, ételízesítő. A hús mindkét oldalát sózni, ízesíteni. Egy nagyobb edényben tejszínt melegíteni, majd a húsokat átforgatni benne, míg fehér színt kap. Tepsibe lerakni a húsokat, a maradék tejszínt felforralni és ráönteni. Sütőben közepes lángon kb. 20 percig sütni. Ezután ráütni a tojásokat, tetejüket kevés ízesítővel megszórni. Vissza a sütőbe és addig sütni, míg a tojás megsül. Ha kész reszelt sajttal megszórni és pirosra sütni.
Tepsis csirke (2)
10 dkg teljes kiőrlésű lisztbe 1 teáskanál pirospaprikát, 1 tk. sót, 1 mokkáskanál borsot, 1 mokkáskanál majoránnát belekeverni. Csirkedarabokat a fűszeres lisztben megforgatni, tepsibe vele, maradék lisztet rászórni, 1 fej hagymát rákarikázni. 1 pohár tejföl rálocsol, reszelt Anikó sajt a tetejére. Be a sütőbe, először alufólia alatt érdemes sütni, majd ha megpuhult, fólia nélkül tovább pirítani. A tk. liszt miatt 2-es, e nélkül azonban nem olyan az állaga de végül is meg lehet próbálni
Tojásos rizs párizsival (2)
Én ma tojásos párizsis rizst csináltam, és sajtot tettem a tetejére. A főtt rizsbe kevertem párizsi kockákat, és tojással megsütöttem az egészet, és a végén sajtot tettem rá reszelve. Ez nem is recept, csak egy ötlet.
Töltött cukkíni (1)
2 marék darált hús, 1-2 tojás, fokhagyma, só, bors, összedolgozom. A cukkíniket félbevágom, magját kiszedem, s a tölteléket beletöltöm. Vajazott tálban sütöm. Aki szereti tehet a tetejére tejfölt + reszelt sajtot is, de azt csak később, mert lassabban sül meg a töltelék, mint a sajt.
Töltött cukkíni (1)
A cukkínit meghámozva, kibelezve tepsibe teszem, tengeri sóval, borssal fűszerezem. Hagymát olíva olajon megpirítok, tengeri sót, kevés borsot, piros paprikát és darált húst teszek hozzá, ezt is megpirítom, majd gombát és egy kevés vizet teszek hozzá. Egyéb fűszereket mindenki ízlés szerint tehet bele, készre főzöm, majd a cukkínikbe rakom, tetejére sovány tejfölt teszek. A végén reszelt vagy szeletelt sajtot teszek rá és megsütöm.
Töltött csirke (1)
Töltelék:20-25 dkg szeletelt vagy egész gomba konzerv, a csirke mája, 4-5 szelet sonka (sovány), 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma Ha a gomba egész, akkor szeletelni (2 mm vastag nyugodtan lehet). A töltetéknek valókat összekeverem (konzerv gomba esetén nem kell párolni). A csirkét megtöltöttem ezzel a töltelékkel, jutott a bőre alá is. A csirkéhez a következő fűszeres olajat csináltam: 1-2 evőkanál olíva olaj, 1 teáskanál, kakukkfű, borsikafű, 1/2 teáskanál majoránna, bazsalikom, só és bors pedig ízlés szerint, 2 gerezd fokhagyma. Ezzel megkentem a csirkét, majd betettem sütőzacskóba. 1/2 óráig 200 C-on sütöttem, utána 1 -órát, 1 óra 15 percet még 180 C-on.
Töltött omlett (1)
9 tojás, 4 ek olíva, só, 3o dkg pulykahús, bors, 1 g fokhagyma, 3 friss bazsalikom /ha nincs 1kk szárított/ 1 dl tyúkhúsleves. 8 tojást felverünk 1 ek olajat belecsorgatunk. Sózzuk és forró teflonban teljesen átsütjük. Kivesszük és félre rakjuk egy tányérra. A pulykahúst ledaráljuk bele só bors, fokhagyma és jól összekeverjük. A maradék tojást beleütjük és rá a bazsalikomot. Jól összedolgozzuk és a omlett 3/4 részét megkenjük vele, majd szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk hogy később nem nyíljon ki. Olaja Wokban felmelegítünk bele az alufóliás húsos omlettet és rálocsoljuk az 1 dl levest lefedjük és kb. 15 percig pároljuk. /Gőzöljük/ Az elpárolgott leves pótoljuk. Amikor kész kinyitjuk az alufóliát ujjnyi szeleteket vágunk belőle és salátával melegen tálaljuk.
Töltött paprika másképpen (2)
8 db zöldpaprika, 100 g burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojás, 100 g sonka, v tarja, 50 g trappista, 20 g fokhagyma, olívaolaj, petrezselyem, só, bors. Paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, burgonyát megfőzzük, kihűtjük, lereszeljük a sajttal együtt. Sonkát finomra vágjuk, fokhagymát péppé zúzzuk. Burgonyát, sajtot, tojást, fele tejfölt, sonkát összekeverjük, fűszerekkel ízesítjük. Beletöltjük a paprikába, tűzálló tálba tesszük. tejföl másik felét olajjal elkeverjük, s a paprikákat meglocsoljuk. forró sütőben lefedve sütjük
Túrós csirkefasírt (1)
Kevés olajon pirítok le apróra vágott vöröshagymát, a darált csirkehúst összekeverem tojással, sóval, borssal (stb. ízlés szerint fűszerekkel), zúzott fokhagymával. Belekeverem a pirított vöröshagymát is. A tepsibe sütőpapírt rakok. A fele húst téglalap alakban ráterítem. A túrót kikeverem pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel. A kezemmel kis rudat formáztam belőle és a hús közepére fektettem. A maradék húst ráraktam úgy, hogy mindenhol betakarja a túrót. Kicsit összenyomogattam és sütőben megsütöttem. Szépen lehet szeletelni
Vöröshagymás csirke (1) 1 fej voroshagymat megdinszteltem, radobtam a csirkecombokat, ízesítettem, majd puhára pároltam. Amikor kész lett kiszedtem a husikat és jenaiba fektettem őket. A megmaradt szaftos lébe tokot aprítottam és teljesen szétfőztem. Amikor kész lett tojást és joghurtot összekevertem, majd a szaftos tokhoz hozzákevertem, ráöntöttem a husira és megsütöttem! Nagyon fincsi lett, Salátával kajáltam.
Wellness pizza (2)
Tészta: 40 dkg teljes kiőrlésű liszt, 30g élesztő, 1 tk cukor, 1,5 tk só, 2 ek olívaolaj, és 2,5 dl langyos víz- ebből kell kelt tésztát gyúrni. Paradicsommártást teszünk a már kinyújtott tepsibe tett tésztára. Paradicsomot, sót és fokhagymát, borsot turmixolunk össze hozzá. Megpakoljuk update 1 és dolgokkal- oreganó, mozzarella, kapribogyó, sovány sonka, hagymakarikák, paprikaszeletek, és ki amit szeret. Forró sütőbe sütjük
Zöldbabos hús Wokban (1)
25 dkg csirkemell, 3o dkg fagyasztott zöldbab, 1 fej lila hagyma, só, csipetnyi chili paprika, 1 mokkák kanál pirospaprika, só bors 1 csapott mk wok fűszer, szójaszósz. Húst csíkokra vágni, ki szójaszószt rá és kevés olíva olajon Wokban pároljuk. Bele tesszük a karikára vágott lilahagymát, zúzott fokhagymát és a fagyasztott zöldbabot. Rövid párolás után fűszerezzük. Sózzuk, a Wokban leginkább csak rázogatunk, készre pirítjuk.
Zöldségek töltve (1)
Húsos töltelék: 25 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 3 dkg vaj, fél citrom, 80 dkg darált hús, 10 dkg sonka, petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás. Töltendő zöldségek (paprika, padlizsán, hagyma, tök, cukkíni, paradicsom). Zöldségeket kivájjuk, hozzávalókat apróra vágjuk. Összekeverjük, s nyersen a zöldségbe töltjük, kb. 50 percig forró sütőben sütjük. Én azért elő szoktam sütni a tölteléket
Zöldséges pulykapogácsa (1)
Darált pulykahús, apróra vágott gomba, zöldborsó, kockára vágott répa, zeller, vöröshagyma tojás, só, bors. Ezeket összekeverem egy tálba, pogácsákat csinálok egy olíva olajozott tepsibe teszem, és tetejére 1es sajtot teszek, 20-25 percig lassú tűzön sütöm
Zöldséges sajtos hús (1)
Kelbimbót vagy lehet brokkoli karfiol meg kínai kel is megpárolod pici vízben kiolajozott jénaiba leteszed rá sonka vagy én múltkor pulykamellet sütöttem roston azt tettem rá arra 12%ékos tejföl kikeverve egy kis flekken fűszerrel ráönteni és 1 és sajttal megszórva pirosra sütni. nekem nagyon ízlett:-)