Női kézilabda vb (beszélgetés)
Jó játékossal?
3 olyan embert tudok mondani aki a nemzetközi klasszist eléri.
Pálinger Katalin, Vérten Orsi és Görbicz Anita.
Ebből a háromból Pálinger már visszamondta a válogatottságot.
Nincsen igazi átlövőnk egyik oldalon sem. Tomori Zsuzsi néha elkapja a fonalat, akkor megszórja magát, máskor viszont előadja, hogy nincs kedve játszani és akkor a hülyeségeivel hívja fel magáraa a figyelmet. Zácsik Szandrát pedig én úgy látom a vállsérülése eléggé visszavetette. Azóta csak keresi a régi önmagát.
A jobbátlövő poszton még inkább lyukas. Bár Bulath Anitának hatalmas szíve van az a probléma, hogy nem balkezes, illetve, hogy a tudást szívvel nem minden esetben lehet pótolni. Rédei Soós Viktória, pedig szerintem nagyon messze van attól a szinttől, hogy őt komolyan lehessen venni.
A jobb szélen szintén hatalmas problémák vannak. Bódi és Kovacsicz is elég rossz arányban értékesítik a helyzeteiket. Ráadásul Kovacsicz még ezt megfejeli a technikai hibákkal.
Kapus poszton sem látom hosszútávú megoldásnak sem Herr Orsit, sem Kiss Évát sem pedig Triffa Ágnest.
Van egy-egy jó meccsük, de ugyanakkor rengeteg az üresjárat is a teljesítményükben.
Egy világversenyen azt gondolom csak úgy lehet igazán jó teljesítményt elérni, ha a kapus legalább 40 % -al tud védeni az egész tornán.
Nem néztek kézilabdát?
Tele vagyuk jó játékossal, csak a vezetéssel van baj.
Ezt nem gondolod komolyan, ugye?
A magyar lányok nagyon jók! Mátéfival voltak a gondok és nem értem, hogy miért csak akkor váltották le, amikor már kiderült, hogy nem megyünk sehová.
Azért ha megnézzük az elmúlt bajnokságokat, a lányok mindig jól szerepeltek.
Én pont így vagyok vele. Jelenleg nincsen olyan játékosállománya a női válogatottnak, ami eséllyel felvehetné a versenyt azokkal a csapatokkal akik, most a VB-n az első 6 közt végeztek.
Annak pedig nem sok értelmét látom, hogy kijutunk egy ilyen versenyre, mint az Olimpia és ott halomra vernek minket.
Rá kellene fektetni a hangsúlyt az utánpótlás nevelésre, és akkor pár év múlva talán megint lesz olyan csapatunk, mint 1995 és 2005 között.
Csak az elsőt sikerült eltalálnom.
Elég érdekesen alakult...
Már nem lesznek, mert már vége van :-)))
A norvégok annak ellenére, hogy az első meccsükön kikaptak a végén csak a 17. helyen végzett Németországtól fölényesen nyerték a világbajnokságot.
A döntőben a franciák ellen nyertek nyertek 8 góllal
Ezzel a norvégok 3 év alatt Olimpiát az Európa bajnokságot és a Világbajnokságot is megnyerték.
1.Norvégok
2.Dánok
3.Franciák
4.Spanyolok
Ki nyeri a 2011-s női kézilabda vb-t?
Esetleg a 3. helyet?
Tanácsokat szeretnék kérni hozzáértőktől,mivel 1 komolyabb összeget szánok a megfogadására.
köszi