Nő létemre, okosabb vagyok a páromnál (beszélgetés)
NE MENJ HOZZÁ, MERT AZZAL BEBIZONYÍTOD, HOGY TE VAGY A BUTÁBB.
Talán önbizalom hiányod van, hogy nem keresel számodra megfelelőbb párt?
1, Mi ez a "nő létemre" szöveg? Nevetséges, ahogy magadat áttételesen alább rangsorolod.
2, Miért vagy egy lusta, motiválatlan, tanulatlan emberrel, akivel beszélgetni sem tudsz?
Nem, nem kellene butábbnak lenni.
Én azt hiszem, a mi esetünkben a férjem okosabb, de én sem tartom magamat butának. :)
Igen, akkor még tilos volt nőknek doktorálni, ergo semmilyen laborba nem engedték őket be. Még a saját családjukkal is veszekedniük kellett, ha kutatók szerettek volna lenni, sőt, emiatt kitagadhatták őket, megvonhattak minden családi támogatást.
Gondolok itt pl Rita Levi Montalcini-re is, aki egy Nobeldíjas kutató, de nem adták ingyen neki még azt sem, hogy egyáltalán tanulhasson. Holott egy férfit nem akadályoztak volna soha, nemhogy a többi orvos vagy az egyetem, de a saját családja sem.
Az "okosság" elég általános dolog. Számomra azt jelenti, ha valaki "okosabb", hogy jobban vág az esze, hamarabb leesik neki a tantusz, bonyolultabb összefüggéseket is képes felismerni, olyan ötletek is eszébe jutnak, ami az egyszerűbb embernek nem. Ez pedig azért kiderül abból, ha jobban megismersz valakit. És akkor itt van a dolog lényege, hogy ha még rá is jössz arra, hogy neked vág jobban az eszed, azt hogy reagálod le. Nyilván nem szabad a másik orra alá dörgölni. Mi a férjemmel mindenketten abból adunk bele a kapcsolaba, amiben erősebbek vagyunk. Míg én sakkozom ki a házasságunkban a taktikai lépéseket, addig ő sokkal szorgalmasabb és kitartóbb nálam, 1,5 óra vezetés után még 10 órát oda tud koncentrálni a munkahelyén. Erre én nem lennék képes. Én szívesen összeveszek bárkivel a családunk érdekében, ő nem szereti a konfliktust, inkább meghúzza magát. Nyilván nem őt fogom odaküldeni reklamálni az eladóhoz attól, hogy ő a férfi. Mindketten tudjuk az erősségünket és a hiányosságainkat, de egymás hiányosságait nem dörgöljük a másik orra alá, hanem az előnyös tulajdonságait dícsérjük. Ha nincs meg ez az egyensúly valamilyen módon a kapcsolatban, vagy tényleg hatalmas különbségek vannak műveltségben, , intelligenciában, vagy érdeklődési körben, azt már szerintem nem lehet olyan könnyen tolerálni, mindkét félnek kényelmetlenné válik a helyzet egy idő után.
A szerénység szerintem nem azt jelenti, hogy valaki önmaga előtt sem ismeri el, hogy "okosabb". Legbelül persze, hogy tudja, viszont nem kérkedik vele, nem nézi le, nem alázza meg azt, aki nála kevésbé jó képességű.
Ez egy személytelen kommunikáció, amit itt folytatunk, attól, ha itt pl. bevallanám, hogy "okosnak" tartom-e magam, nem jelenti azt, hogy pl. az ismerőseim, vagy a hozzátartozóim előtt hencegnék, vagy egyáltalán tudna-e arról bárki is, én mennyire tartom magam.
Unatkozol kedves raptor?Ne haragudj,de nekem ehhez a "beszélgetéshez" sem kedvem,sem időm.
Kérjem meg a páromat,hogy jöjjön ide és nyilvánosan vállalja fel,hogy igen,a párom okosabb? :P
Eszembe jutott egy borzasztó jó kis gondolat.Engedd meg hogy leírjam.
Az intelligencia az nem mérhető és egyedi.Tehát ha itt sokan mások után írod amit írsz,akkor nem a tömeg után mész? :)
További ajánlott fórumok:
- Zavaro-e szamodra, hogy Ukran-magyar letemre a Hoxa-n vagyok? Idegesito-e szamodra a helyes irasi hibaim?
- Olyat talátam a páromnál, amit nem kellett volna. Most mit tegyek?
- Idősebb vagyok a páromnál..
- Nem merek kezdeményezni a páromnál...
- Anyum nem engedi, hogy ott aludjak a páromnál... Mit tegyek?
- Az első fél évben nem mertem a páromnál elmenni nagyvécére,...