Anyum nem engedi, hogy ott aludjak a páromnál... Mit tegyek? (beszélgetés)
Szia! Én is így jártam, annyi különbséggel, hogy az akkori barátaim nem aludhattak nálunk sem. Megoldás az volt, hogy megmondtam neki, hogy mindig, amikor azt mondtam, hogy a barátnőimnél alszom, akkor a barátomnál aludtam, és ha nem szeretné, hogy hazudjak, akkor engedjek el, az meg elég ciki, ha a barátnőimhez nem enged el, mikor lehet h tényleg náluk alszom, és tisztább is, ha nem hazudok.
Nekünk ez bejött. Sok sikert, és kitartást kívánok!
Mi mindent megbeszélünk Anyuval, nincsenek titkaink. Jó nevelést kaptam, ami nem a verésen és erőszakon alapult, hanem a szereteten. El sem tudom képzelni azt, hogy itthon csúnyán beszéljek, vagy hogy visszapofázzak akár Anyunak, akár Apunak. Szerüntem ők is meglepődnének. :)
A párom legjobb haverjával beszéltünk hétfőn, ő úgy csinálta, hogy egyik nap, mikor az anyja megszabta, hogy este 11-re legyen otthon (17 évesen), é hajnali 2-kor ért haza. Az anyja be se engedte a lakásba (a srácnak meg nem volt kulcsa). Reggel 7-ig kint fagyoskodott a -10 fokban. Köv. alkalommal 5-kor ért haza. Az anyja 8-ig nem engedte be. Ez így ment pár héten keresztül, aztán a srác jól leordította, hogy mit képzel már, hát nem gyerek, tud magára vigyázni, és ne szóljon bele az életébe. Azóta kapott kulcsot is, és a szülei nem szólnak bele, mikor ér haza. Akkor jön-megy, amikor neki tetszik. És szerintem ez így lenne természetes. Jó srác, nem iszik, nem drogozik, még csak nem is dohányzik. Elég ban, hogy a szülei így kezelték. Meg engem is. Bár cigiztem, de leszoktam már 2 éve. Én sem alkoholizálok (esetleg csak szilveszterkor, amitől szerintem még nem vagyok alkoholista, vagy ha pl. vége van egy nagyon nehéz időnek, mondjuk mikor leérettségiztem, vagy majd most, mikor vége lesz a vizsgaidőszaknak). Drogos sem vagyok. A párom még bulikon sem iszik, egy kortyot sem. Nem cigizik, nem drogozik. Bár csak egy szülővel él, nincs elkényeztetve, de mégis, akkor jön-megy, amikor csak akar. Természetesen mindig szól, hogy mikor és hova megy, kb. mikor ér haza. És az anyja nem is problémázik emiatt.
Ha Anyu amiatt aggódna, hogy biztonságban legyek, akkor sztem inkább ott kéne aludnom, mint hogy hétvégén hajnalban menjek haza, mikor az utcák tömve vannak részegekkel és romákkal... Vagy részeg romákkal. Nincsenek előítéleteim, de azok a roma pasik, akik ebben a városban élnek, különösen szemtelenek és erőszakosak. 2 (!!), még egyszer: KETTŐ roma embert ismerek, akik rendesen járnak iskolába, tisztességesen dolgoznak, ennek hála jó körülmények között élnek, műveltek, olyanok, mint a többi ember. Az egyiket csak látásból ismerem, néha összefutunk egy-egy buliban a haveroknál, beszélgetünk, a másik meg az, akit az előbb meséltem, hogy hogyan harcolta ki, hogy akkor érjen haza, mikor neki tetszik. Na de mostmár nagyon eltértem a témától.
Szóval, ha úgy vesszük, ezeregy veszélyforrás vesz körül, amíg hazaérek (bicajjal több, mint fél óra). És akkor sem engedik, hogy ott aludjak... És mindig más, egyre nagyobb hülyeséget mondanak indokként, hogy miért nem engedik. Az eszemet megállítják néha...
Nagyon helyes!!
Értékes ember vagy, és ez a lényeg!!!!
Amikor kicsi voltam, mi is nagyon szegények voltunk. Ha zsíros kenyér volt ebédre, az már ünnep volt :(
Megtanultam értékelni az embereket, még egész kicsi koromban, ezért az ismerkedésnél sem játszik szerepet az, hogy ki hogyan él :)
Ritka az ilyen nő, mint Te Zsuzsa!!
Le a kalappal!!
a párod igazán büszke lehet rád!!
Nem sok lány tartana ki így a párja mellett!!
a mai kis fiatal picsák csak a pénzre hajtanak...
Még nem ismerik egymást. Ez hosszú sztori, a párom elég rossz körülmények között él/t, mindig ő jött hozzám. 2 év együttjárás után derült ki, hogy az édesanyjával él. Azt tudtam, hogy a szülei elváltak, de mindig azt mondta, hogy az apjával él. Az apjának szép háza van, van már másik családja. Aztán, mikor végre valahára összeismerkedtünk az anyukájával, akkor derült ki, hogy Picim vele él, albérletben. Nagyon szégyellte, ezért nem mondta el, mert azt hitte a kis bolond, hogy ha megtudom, elhagyom. Hülyeség... Nekem tette a szépet, mindig jó cuccokban járt, elhalmozott ajándékokkal. Nem tudom, honnan vette azt, hogy azért, mert én a szüleimmel élek, saját házban, akkor már mindjárt a bőröm alatt is pénz van, és engem el kell halmozni mindenféle csecsebecsével... Na mindegy. Anyukájával, mikor erről beszéltünk, láttam rajta a meglepettséget. Szerintem az anyós is azt hitte, hogy majd valami nemtom milyen reakcióm lesz arra, hogy hogy él a párom. Én csak meglepődtem, és kérdeztem, hogy miért kellett hazudni. És jól esett nekik, hogy nem kaptam fel a vizet (miért tettem volna?!). Ő az én párom, és nagyon szeretem, akárkivel is él, akármilyen körülmények között. Most dolgozik, szépen keres, úgyhogy mindjárt jobban élnek, elvégre 2-en keresnek 2 személyre, így a lakbér is könnyebben összejön nekik, és másra is marad.
Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogyan jönnének ki egymással Anyum és az anyós. 2 teljesen külön világ, más emberek veszik körül őket, más az érdeklődésük. De 1 találkozót mindenképpen összehozunk, mert ez így nem mehet tovább. Juj, a múltkor, mikor a párom anyukája d.u. dolgozott és este ért haza, volt 1 elég kellemetlen szitu. Nagyban huncutkodtunk, és mivel tudtuk, hogy ő még nem ért haza, hát nem fogtam vissza magam. Nem sikongattam, de no... maradjunk annyiban, hogy nem voltam csöndben :)) Mikor már csak a TV-t néztük, hallottuk, hogy vlki van odakint. Szivem kiment, hogy megnézze, hát az ő anyukája érkezett meg. Mindig szokott kopogni, mikor megérkezik, és köszön a csukott ajtón keresztül, de múltkor abszolút nem jelentkezett. Ha tudtam volna, hogy már rég hazaért, befogtam volna a pofám :) Párom kérdezi, hogy mikor ért haza, erre egy mosoly kíséretében válaszolt, hogy épp rosszkor. Wááááá!!! Égtem, mint a rongy! :D De akkor is kedves volt, és bár végighallgatta az egész kufircolást (egy vékony falakkal megáldott 2szobás házban, ahol a hangszigetelés kimaradt), nem volt semmi rossz megjegyzése rám. Továbbra is szeret, ha Piciszivem elmegy a boltba, mi megkávézunk, és soha nem mondana a páromnak olyat, hogy miféle ribi vagyok. Tudja, hogy nagyon szeretem a fiát, azt mondta, még ha szemétkednék is vele (az anyóssal,már pedig miért tenném?!), akkor is szeretne, mert a fia nagyon boldog velem. És olyan jó volt ezt hallani. :)
Hú, nekem is pont ez a problémám!!! Nagyon durva, azt hittem, hogy csak az én szüleim ilyen "maradiak".
Mi szeptemberben leszünk 4 évesek, és még SOHA nem aludhattam a barátomnál...és ő is csak egyszer nálunk egyik évben szilveszterkor.:) A szüleimnem az az (ál) indoka, hogy csak fél órára lakik a barátom, haza tud menni...mintha olyan jól esne neki 8 óra munka után eljönni hozzám(ez jól esik neki):D és éjjel még hazagyalogolni, hogy másnap megint dolgozhasson...
A szüleim nagyon jóba vannak az ő szüleivel, szoktunk összejárni meg az ünnepeket megünnepelni. Ja, meg persze már nem egyszer voltam a barátommal meg a barátom szüleivel is nyaralni. Ilyenkor nem tudom mit hisznek szüleim, hogy külön szobában alszunk?:)))
Egyébként az én szüleim durvábbak, mint a tieid, mert az elején azt sem engedték, hogy elmenjek a barátomhoz, mert az "hogy néz már ki, hogy a lány megy a fiúhoz".:D
Nagyon szeretem az anyukámat, de ebben a dologban nem értek vele egyet!
anyukád és az anyós jóban vannak?
Beszélj az anyóssal, hogy hasson anyukádra!!
Értsd meg vele, hogy attól, hogy együtt szeretnétek aludni, nem vagy rosszabb..
tudja már, hogy nem vagy szűz, akkor mit görcsöl??
jajajj, anyám is ilyen volt, kemény dió, de meg lehet törni!:-)
Életem értelmével októberben leszünk 4 évesek. Természetesen nem vagyok már szűz. Biztos vagyok benne, hogy ő az, akivel leélném az életem, nagyon boldog vagyok vele. Ezt Anyum is tudja, és nagyon kedveli, mert boldognak lát vele. Mindezek ellenére a hátán is feláll a szőr, mikor eléállok azzal a kéréssel, hogy engedje már meg, hogy ott aludjak Nála.
Amikor Apummal jártak, kellemetlen tapasztalatai voltak az anyósával. Mikor először aludt ott Apunál, az anyósa Apumhoz szegezte a kérdést, hogy "Miféle rib*ncot hoztál te az én házamba?!", természetesen Anyu jelenlétében. Bár engem nagyon kedvel az anyósjelölt :) mégis folyton azzal jön elő Anyum, hogy biztos másoknak mindent kipletykál, meg képzeljem csak el, mi lesz, ha majd egyszer a párommal szakítunk, én leszek a legutolsó rib*nc, aki tönkretette a kicsi fia életét, meg hasonlók. Nem értem az aggodalmát, mikor Édesem anyukája nagyon aranyos, és tényleg szeret. Eddig 2x aludtam ott, egyszer hatalmas veszekedéssel harcoltam ki, a 2. alkalom meg úgy volt, hogy csak diszkóba megyek, aztán meg jövök haza. Fáztam, és mivel együtt mentünk, és a busz épp a háza előtt állt meg, ott maradtam nála. Anyum egy hétig nem beszélt velem... Elég nagy városban élünk, de ő a város egyik szélén, én a másikon. Bicajjal fél-háromnegyed óra hossza az út. Szerintem nem kell azon csodálkozni, hogy a hajnali órákban egy istenien jó szeretkezés után egyikőnknek sincs kedve hazabiciklizni...
Mivel tudnám "leszerelni", hogy megengedje? A párom évente 2x azért itt aludhat, de az meg van tiltva, hogy én aludjak nála... Minden segítség és jótanács jól jönne. Köszi :)
További ajánlott fórumok:
- Olyat talátam a páromnál, amit nem kellett volna. Most mit tegyek?
- Mit tegyek, hogy nyugodtan aludjak és ne stresszeljek annyit a vizsgák miatt?
- Kislányomnak kötőhártya gyulladása van, de nem engedi, hogy a szemébe cseppentsek! Mit tegyek?
- Kislányom beteg, de nem engedi, hogy az orrába/fülébe cseppegtessek! Mit tegyek?
- Nem tudok bejelentkezni msn-re. Ahová az azonosítómat kellene beírni, oda nem lehet, mert nem engedi, mit tegyek?
- Kodak C142 gépem nem engedi lementeni a képeket, mit tegyek?