Kislányomnak kötőhártya gyulladása van, de nem engedi, hogy a szemébe cseppentsek! Mit tegyek? (tudásbázis)
biztosan azért nem szereti a szemcseppentést, mert nagyon rossz élmény, amikor az ember szemére cseppen egy hideg csepp.
kevésbé rossz, ha nem felülről cseppentesz, hanem az alsó szemhéját lehúzod kicsit, ő felfelé néz, és a szemhéj és szem közötti árokba cseppentesz. valahogy beszéld meg vele, hogy egyszer hagyja ezt kipróbálni, és ha meglátja, hogy így egyáltalán nem éri rossz élmény, talán hagyni fogja legközelebb is.
sok sikert, remélem sikerül megoldanod!
Nyugodtan fogd le, kérj segítséget ha nagyon kalimpál. Ez egy erősen fertőző dolog, ha nem kazalitek akár az egész család elkaphatja.
Kamillát semmiképpen se. Allergizál. Nekünk a szemész szigorúan megtiltotta.
Nekem csak az vált be.
azért mondom, hogy nem belecsöppenteni, hanem itatgatni körülötte. Annyira nedves lesz a kamillától, ami elég.
Szerencsére nálunk viszonylag simán mentek ezek a dolgok,meg a gyógyszer bevétele is!Mindig túrórudival fizettem le ha ügyesen bevette amit kellett!:)))
jobbulást mindenkinek:)
Szia! Nekem nagyon sokszor piros a szemem, elvileg aputól "örököltem" és 30 éves kora után megszűnt neki, szóval remélem nekem is megszűnik majd :)
Mindig kamillázzuk, mert nem akarunk folyton mindenféle cseppeket beletenni! Ha mégis kipróbálod mondd neki, hogy olyan lesz mint egy kalózlány a kamillás vattával, hátha tetszeni fog neki :)
De ha csepp és nem hagyja akkor tényleg fogjátok le, mert neki rosszabb ha fáj a szeme. Jobbulást!
kamillát ne tegyél bele,allergizálhat, és akkor többet árt, mint használ.
megoldás a septosyl szemkenőcs, recept nélkül kapható.
ha kisbabáról van szó,az orrüregét is tisztítani kell tengervizes orrsprével, mert náluk ez összefügghet.
:(
Én úgy vagyok vele, hogy inkább a gyerek sírjon(egy kicsit), mint én...Mert ha már nekem kell sírni, akkor már lehet nagy a baj...:(
Szia!
Nekünk a kamilla vált be.
Ahányszor volt gyulladása (de nagyon ronda, vörös)lefőztem a kamillát, leszűrtem, belemártogattam a kis vattadarabot. Nem kell belecseppenteni, csak úgy, mintha felitatgatnád a szeme körül. Másnapra elmúlik, önthetem ki a maradék kamillát:)
Ugyan nekünk nem kötőhártyánk van, csak valami allergia, de ez a cseppentés a halálom. Főleg, hogy az adagolás: 6x 1-1csepp.
Lefogás/ordítás--Ő ordít, nem én.:D
Más nem jött be!
Szia!
Pedig muszáj lesz cseppentened, mert csak rosszabb lesz:(
Először próbáld úgy, hogy a kezébe adod, hogy cseppentsen ő, hátha úgy sikerül.
Ha nem akkor marad a lefogós módszer:(Nálunk is volt...
Már próbálkoztam mindennel, de annyira makacs, hogy nem megy..
Már azon gondolkodom, hogy lefogom, aztán legyünk túl rajta, de akkor meg tuti még jobban fog tiltakozni.
Egyébként 3 éves, okos, értelmes, de most annyira dacos, hogy se szép szó, se csúnya nem segít.
További ajánlott fórumok:
- Fiatalkori izületi gyulladás
- Volt már valakinek Bartholin mirigy gyulladása?Milyen tünetei voltak?
- Mik a kötőhártyagyulladás tünetei? Feltétlen orvosi segítség kell?
- A kislányom 9 hónapos és a szeme már születése óta váladékos. Mióta ovis a bátyó gyakran hörgő gyulladásos
- Macskának használhatom a Floxal-t kötőhártya gyulladásra?
- S.O.S Kötőhártyagyulladás múlt héten most meg a fülemm...