Mik a kötőhártyagyulladás tünetei? Feltétlen orvosi segítség kell? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Nekem pár hete volt.Viszketett a szemem,gennyes volt(tehát bakteriális kötöhártyagyulladást kaptam),be volt vörösödve,körülötte a bőr kiszáradt,hámlott és az is piros volt.Ja és be is dagad a szemem.
A gyógyszertárban tudnak rá adni különböző szereket,ezek tartalmaznak antibiotikumot.
A kisfiamnak éppen a múlt héten volt kötőhártya-gyulladása. Az oviban szedhette össze, legalábbis, sok gyereknek volt. A doktor néni írt rá szemcseppet, de kamillás lemosást nem javasolt, csak forralt vizeset minden cseppentés előtt.
Most végégolvastam a bejegyzéseket, ezt az ágyneműs dolgot nem is tudtam, nem is gondoltam rá, de köszönöm a jótanácsot így pár hónap elteltével is.
Sziasztok!
Köszönöm a segítségeteket elvittük és kiderült, hogy a félrendelő ezekkel a panaszokkal volt ott.
Még egyszer köszönöm.
Szia!
A kötőhártyagyulladás egyik tünete a csipásodás.Én mindenképpen megnézetném orvossal.Nekem is és kislányomnak is volt pár hónapja.Ha huzatot kapott a kicsi szeme,az is járhat csipásodással.De biztos ami biztos,nézzen rá egy orvos!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Valószínű a kislányom aki másfél éves, reggel úgy ébredt, hogy tele volt a mind a két szeme csipával :(. Én nem értek még hozzá ezért kérem a véleményeteket, hogy ez kötőhártya gyulladás-e. Ha igen mit javasoltok.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Bárhonnan. Sajnos. A kezdetén még nem látványos ez a betegség, épp csak olyan pókhálós lesz a szemzug. De, akkor már fertőz. Brr, A középső fiam kapta el először 4 évesen, és randa volt, mert teljesen összeragadt a szeme. Mostmár látom előre, ha készülősik a betegség, és már akkor elkezdem a szemcseppet.
Szerencsére hamar múlik. Remélem nálatok is. :))
Nincs mit. Jobbulást! :))
Nagyon fontos, hogy az ágyneműjét cseréld le a gyereknek, mert visszafertőződhet. Nagyon fertőző. Utálom.
Jobb, ha orvos látja. A tünetei: Csipás szem, van, akinek össze is ragad, de már a kötőhártyagyuszi kezdetén a szem fehérjén a zugokban bepirosodik és eres lesz a szem.
Lehet kapni recept nélkül is ellenszert, de az orvos által felírt szemcsepp hatékonyabb, és olcsóbb is. Erre nem adnak antibiotikumot.
Elégé fertőz a kötőhártya.
nem minden estben tesz jót a kamilla! :( nekem pont így derült ki, hogy allergiás vagyok rá!
rosszabb lett tőle a szemem..
2.5 éves a kisfiam, tegnap óta váladékozik a szeme, mellesleg meg is van fázva. Meg szoktam őt törölgetni kamillás melegvízzel, hagyja is, jól esik neki. Az lenne a kérdésem, hogy feltétlen fontos ezzel a betegséggel orvoshoz vinni? Nem akarnék gyógyszert szedetni vele, akkor is meggyógyul, ha csak törölgetem, esetleg veszek valami vény nélkül is kapható szemcseppet?
A gyerekorvosunk olyan, hogy mindenre egyből antibiotikumot ír fel, de én nem vagyok ennek híve.
További ajánlott fórumok:
- Mi az, amit még ma feltétlenül el kell intézned?
- Amit a koplalásról feltétlenül tudnod kell
- Önbizalom - feltételes vagy feltétlen?
- Ne ítéljetek el, de feltétlen kell szeretni a férjem előző házasságából született gyermekeit?
- Melyik dalt hallottad legutóbb? (Nem, amit feltétlen te akartál hallgatni, hanem ami csak úgy szólt valahonnan.)
- Babát szeretnénk a párommal. Írnátok nekem, kb mi az ami feltétlenül szükséges, ha megszületik a baba?