Nem vagyok vallásos, de kértem az égieket, ne fagyasszák... (beszélgetés)
Én hívő nem vagyok, nem kérek,csak remélem a legjobbakat. Aztán lesz, ahogy lesz.
Csak ezért lettél "vallásos"? 😄
Bizony! Érésig még sokat kint alszanak a fák.
Kiszámítani nem lehet,akinek helyben van és tudja a módját védekezhet.A többi meg szerencse kérdése.
Nagyon nehezen engedtem el én is azt a rossz érzést,,hogy jön a fagy aztán volt -nincs.Sétálni sem szerettem a majdnem üres fák közt.Viszont nincs mit tenni.
Meg még mennyi minden jöhet ha ezt meg is ússzák.
A tavaly ugyanígy jött egy fagyhullám, vitte a sárgabarackot. De nem mindet. Nálunk a fa egyik felét nem érintette, ott lett gyümölcs. Bízom benne, hogy az idén sem lesz másképp.
Ott a lényeg: segíts magadon.
Napközben nálunk is fújt a szél, de hajnalra leállt. Az előttünk álló éjszaka még hidegebb lesz, mert nyugalomba jut a hideg levegő.
Nem ragaszkodunk a lekvárhoz,,persze pár üveggel készül mindenből.
Így lesz összesen olyan tizenpár üveggel.Legtöbbször málna,eper,szeder,szilva,meggy.Ez van ezt esszük:))
Az nem kibúvó, ha valaki az imádkozástól várja, hogy a dolgai jobbra forduljanak? Érdekes a világ, Isten ki van tiltva mindenhonnan, még a létezését is tagadjuk. Aztán ha nagy a baj, elővesszük. Akkor minden az ő hibája.
Barackkal anyu sem bírt. Amióta emlékszem, azt mindig vettünk lekvárnak. Még a környéken sincs senkinél, ez a fajta nem bírja a klímát. Minden évben kicsit főzök, hátha "jövőre nem lesz", így sikerül folyton a régieket fogyasztani 😃
Tartom magam ahhoz,,hogy a jóistent sem zargathatjuk mindenért:))
Olyan azért nem nagyon van hogy semmi sincs.
Persze attól is függ ki mit ültet,,a sárgabarackot elengedtük már.
A tavaly jó év volt.
Igaz a végén inkább sült mint érett a gyümölcs/zöldség.
Na mindegy drukkolok én is Fi-nak és a kertezőknek.🍀🍀🍀🍎🍓🍏🍇🍐🍎
A növényeimet sajnálom. Meg a családom, hogy nem lesz nekik lekvár idén se.
Segíts magadon, Isten is megsegít. Jó kis kibúvója az egyháznak, ha hiába imádkozik valaki, vagy ha tiszta és hithű, mégis a baj sújtja.
"Minden szentnek maga felé hajlik a karja."😉
Szép gondolat,de csak magadra gondoltál.
Olyan bolond szel fújt tegnap, majdnem fellökött biciklistől. Még elméleti lehetőséget sem hagyott.
Igen. A hívőknek is ezt tanácsolják. Segíts magadon, Isten is megsegít.
Az is igaz, hogy nagy az ínység annál aki tétlen. Vallás ide, vallás oda!
Az ide áramló sarkvidéki hideg levegő ellen az ima semmit nem ér. Inkább a füstölés. Igaz virrasztani kell, de a remény nagyobb a tettünk által.
Úgy legyen, jól tetted.
Nem az a lényeg, hogy te hiszel-e benne, hanem az, hogy Ő hisz benned.:)
A vallásokkal én sem foglalkozom, de hitem az van. Látom, neked is.
Legyen idén bőséges termésed!
További ajánlott fórumok: