Nem rég szült Anyukák segítségét kérem (beszélgetés)
Sajnis most papír gondjuk van, de tényleg a NAV-nak, ezért csúsznak, de pl: 2009 ben 5 nappal a születés után a postaládánkban volt az adókártyája, de az Adószámát, ha most csúszás van el lehet már kérni a születésének a hetében.
Ezeket mostmár szerencsére automatikusn intézik a kórházak, minden okiratot ami a nyitáshoz kell. TB kártya, Lakcím kártya, Adókártya és Anyakönyvi
KÖszönöm szépen...
Nem nekem lesz rá szükségem, én már lassan nagymama korban vagyok, de köszönöm..:-))
És akkor hogyan tovább?
CSP, TGYÁS,és az egyszeri támogatás hol és hogyan intézendő?
adókártya is postén jön,kb 1évvel később:)))
mi 13hósan kaptukmeg:)
Az anyakönyvi kivonatot a kórházban intézik. Naponta megy egy nénike, bácsika (kórháztól függ) és felveszi a te és a baba adatait. Majd megmondja,h melyik nap kell az anyakönyvi kivonatért menni.
A TB kártyát kb a baba születése után egy-másfél hét után küldik a lakcímedre. Az adókártyánál meg szerintem az illetékes APEH központba kell menni. Nekünk még nincs így ezt nem tudom.
Sziasztok!
Olyan kismamák segítségét szeretném kérni, akiknek nemrég lett meg a babájuk és elmondanák nekem, hogy milyen hivatalos teendők vannak ilyenkor, mi az ügyintézés folyamata, stb.
Anyakönyvi kivonat, TB kártya, adókártya, stb..
Előre is köszönöm a segítséget.
További ajánlott fórumok:
- A segítségeteket kérem.4 hónapja szültem és azóta nincs étvágyam, nagyon sokat lefogytam. Segítsetek mit tegyek?
- Tapasztalt anyukák segítséget szeretnék kérni! 9-10 hónapos és 3 éves kisfiúknak ajándékötletek?
- Kisfiús anyukák segítségét kérem!
- Gyógypedagógusok, fejlesztőpedagógusok, Waldorf-pedagógusok, érintett anyukák., stb. Segítséget kérnék! Extra lesson, Ayres terápia
- Fius anyukák segitségét kérem!
- Lányos anyukák segítségét kérem! Diána hercegnős pólót hol lehet kapni óvodás korú gyereknek?