Nem múló hüvelygyulladás (beszélgetés)
Hát ez úgy kezdődött, hogy a partner után nekem már aznap állandó pisilési ingerem volt. Napokkal később megjelent a fehér darabos folyás is, a nőgyógyi pedig kevert fertőzést állapított meg. Fluconazol + macmiror kúp. Nagyon sokat javultak a tüneteim, de nem múlt el! A kúp abbahagyása után rögtön éreztem, hogy nem oké, akkor írt fel még Azi sandozt (azitromicin). Utána megjött, és ahogy elmúlt, folytatódott ugyanaz a kálvária. Visszamentem, akkor már csak gombát látott, de nekem éles fájdalmaim voltak, írt fel Moxibiot-ot is, ha nem múlna el a gombaellenes kezeléstől. És hát természetesen beszedtem az antibiot is, mert fájt az alhasam addigra. Na, de ez az antibiotikum mindent kiirt az emberből, azt is, amit nem kellene, gyakorlatilag azóta van kiirthatatlan gombám, azóta minden nőgyógyász csak azt lát.
Eszek fokhagymát napi szinten, pár gerezdet, a lapacho tea is gombaölő, probiotikumot is szedek, elkezdtem erőltetni a sportot is, hátha számít valamit, ha hetente párszor rommá izzadom magam.
Patricia2004, volt tenyésztésem is, az negatív lett. Ha húgyúti panaszaid vannak, akkor viszont próbált ki a d-mannózt, úgy működik, hogy bekebelezi a bacit, és vizelettel együtt kiürül.
Szia!
Megérné a gyulladásra halolajat, természetes antibiotikumként fokhagymát, propoliszt fogyasztani, melléjük tőzegáfonyás aloe vera italt inni.
Jobbulást!
Ez az, amit leginkább nem értek az egészben. Ha gombám van, akkor tulajdonképpen nem reagál semmire. Nystatin kúpot használok egy ideje, arról azt kell tudni, hogy elpusztítja a gombát, nem pedig a szaporodását gátolja, mint a szájon át szedhető kapszulák (pl flukonazol és itrakonazol).
Ha pedig nem gomba, hanem más kórokozó, annak valami nyoma azért csak lett volna a mikroszkóp alatt, több helyen is csináltattam már hüvelykenet vizsgálatot.
Az baj, jelen esetben:-(
Akkor egy nagy múltú orvost megláogatni.
Nem baj szerintem, hogy anonim, mert kényes a probléma.
Javaslatom szerint a partnert kellene elsősorban vizsgálatok alá vetni, hiszen minden bizonnyal ő a hordozó, akiből a lehető legjobban meg tudják állapítani a te problémádat, bajodat és akkor célzott kezelést kaphatsz.
Sziasztok. Március óta küzdök hüvelygyulladással, egy új partner indította el a lavinát. Minden kórokozót lefedő, több doboz antibiotikumon már túl vagyok. Természetesen odafigyeltem a flóra visszatelepítésére is, de a tünetek megmaradtak.
Csináltattam STD panelt, Chlamydia, Gonorroea, Ureaplasma, Mycoplasma negatív. A pisilés gyakran fáj, de az urológiai eredményeim is rendben vannak azt leszámítva, hogy a PH túl savas.
4 hónapja kizárólag gombára kapok kezelést, már kb mindent felírtak, ami elérhető. Szigorúan tartom a diétát is, de nem jön sehogy helyre a hüvelyem, feszülést érzek, kívül piros - de nem duzzadt, belül sűrű, ragacsos, opálos, olajszerű váladék van, illetve az ujjammal fehér cafatokat szedek ki, ami állítólag laphámsejt. Rengeteg dokinál voltam már, az egyik típus azt mondja, hogy nem lát semmi gyulladást, a másik típus szerint masszív gomba.
Teljesen elvesztettem a fonalat, tanácstalan vagyok. Járta már meg közületek valaki ezt a poklot?
További ajánlott fórumok:
- Állandó hüvelygyulladás
- Állandó hüvelygyulladás, fájdalom, viszketés, mitől?
- 3napja hüvelykúpot kell használnom hüvelygyulladásra. Azóta főleg délelőtt nagyon erős a folyásom. Ez baj?
- Visszatérő hüvelygyulladás, volt ebből valakinek komoly problémája?
- Antibiotikum kúra okozta hüvelygyulladás esetén szükséges a partnert is kezelni?
- Tudtok ajánlani olyan orvost, aki ért a krónikus hüvelygyulladás és nem múló fertőzések kezeléséhez?