Nem kellene most megjönnie, mégis görcsölök, iszonyatosan fáj! Gyógyszer nem segít.. mit tehetek? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Ha hosszú távú megoldást keresel, akkor mindenképp javaslom neked a lúgosítást supergreens-sel. Többek között nagyon jó menstruációs görcsökre is, nőgyógyászati problémákra is.
Üdv.
Sissy
Nekem is ilyen szörnyű görcseim voltak végig tinikoromban, egészen terhességig. Nekem sem segített a gyógyszer, dokik sem tudtak mit kezdeni vele. Volt, hogy a buszon ájultam el annyira görcsölt. Én vettem egy kis méretű melegítőpárnát, nekem az nagyon bevált, a meleg nagyon jó volt rá, és figyelemelterelés. Házimunka, barátok, mindegy, csak ne kelljen arra figyelnem, hogy mennyire fáj.
Nekem szerencsére a szülés megoldotta. Azt mondják, hogy akiknek ennyire durva görcsökkel jár, azok a nőiségükkel nincsenek kibékülve. Szülés után egyrészt ünnepel a világ, hogy anya lettél, másrészt nem nagyon van többé időd magaddal foglalkozni, talán ezért múlik el.
Jó hír, hogy aki iszonyú görcsöket áll ki havonta, annak a szülés már meg sem kottyan. Én így voltam mindkét szüléssel.
Szia Brigi!
Mensi görcsök esetén a lábszár maszírozása segíthet, vagy még a lábak emelgetése előre hátra. Nekem ez szokta enyhíteni a fájdalmat. De, ha most volt meg 2 hete, akkor ezt más okozhatja. ezt tényleg csak a doki tudja megmondani,hogy mitől van.
Ami nem gyógyszer :
melegíts fel a tűzhelyen egy fedőt, tedd bele egy konyharuhába, vagy törölközőbe, és tedd a hasadra. A meleg kitágítja a vérereket, és ettől könnyebben megindul a vérzés.
Amúgy meg az is jó, ha kicsit mozgol, megmozgatva az alhas tájékát.
Nincs PCOS-od? Nekem csak a sós ülőfürdőtől jött meg a menzeszem. Most már "rendsen"megjön. Igaz,hogy 30 napra, és nem 28 ra.
Csinálj egy tesztett a pcos honlapon. Privátban elküldöm a linket, mert itt reklámnak minősül.
Nekem újabban iszonyatos görcseim vannak... Megjegyzem, előtte soha nem fájt a hasam... Most sem mindig...
Nyáron majdnem elájultam, nem tudom, hogy tudtam lemenni a lépcsőn, lett hívva orvos, 2 percen belül ittvolt, megkérdezte, vettem-e be gyógyszert; mondom igen, másfél órája algoflex m-et. Mondta, hogy majd ha szülök gyereket elmúlik és elment. (Megjegyzem, anyukámnak három gyerek után se múlt el.)
A következő egyáltalán nem fájt...
Novemberben három óráig üvöltöttem a fájdalomtól, pedig akkor már tele voltam tömve gyógyszerrel...
Utána szintén semmi fájdalom...
Most megint fájt...
Az ilyen fájdalmakra mennyire hatásosak ezek a teák? Mert nem igazán hiszek bennük :(
Na, most kisírtam magam :)
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Ma kellett volna megjönnie, tegnap és ma is pozitívat teszteltem, de görcsölök!
- Most hagytam abba egy hónapja a gyógyszer szedését. Először kellett volna megjönnie múlt hét hétfőn, de semmi. Kezdjek aggódni?