Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem ismertek véletlenül egy bizonyos zöld süti receptet? fórum

Nem ismertek véletlenül egy bizonyos zöld süti receptet? (tudásbázis)


1 2
2010. febr. 12. 23:10

Farsangi Fánk:

Hozzávalok:

-50 dkg liszt

-8 tojássárgája

-10 dkg margarin

-3 dkg élesztő

-3 dl tej

-5 dkg porcukor

-olaj a sütéshez

- 1 evőkanál rum

-félcitrom reszelt héja

-tetszés szerint lekvár a töltéshez

-só

A lisztet egy nagy keverőtálba szitáéjuk,a közepébe kis fészket készitünk,ebbe morzsoljuk bele az élesztőt,melyet elkeverünk kevés langyos tejjel és cukorral.Mikor az élesztő felfut,a tésztához adjuk a megmardt tejet,az olvsztott margarint,porcukrot,rumot,reszelt citromhéjat és kevés sót.Fakanállal simára dolgozzuk,míg a tészta hólyagos lesz.Ruhával letakarva,langyos helyen megkelesztjü.A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára teritjük.

Nagy pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk ki belőle,közepükbe mélyedést nyomunk,és bő forró olajnam aranysárgára sütjük.Az olajból kiemelve jól lecsepegtetjük.Tálaláskor a fánk közepén lévő mélyedésbe lekvárt teszünk,és porcukorral meghintjük!Jó étvágyat!Nagyon finom!

A fánk legfontosabb készitésének fortéla,hogy minden hozzávaló meleg legyen,de ne forró,még a lisztet is meg kell melegíteni,vagy radiátoron ,vagy 400 fokon a mikroba 1 percig!

40. Menyó (válaszként erre: 38. - Szöszi23)
2010. febr. 12. 22:58

Köszi! :)


S bár nem ide tartozik, de Ti olyan jó sütiket tudtok... szóval nincs valamelyikőtöknek jojófánk receptje? A férjem imádja, de egyszerűen nem tudok olyat csinálni mint amilyet a cukikban lehet kapni. Már több receptet kipróbáltam, de egyik sem az igazi. Előre is köszi.

39. Pné Veronika (válaszként erre: 36. - 1eb84e4bad)
2010. febr. 12. 18:32
Az ez: Válogatott édességek (naplóm) 1084. Zöld süti bejegyzés...
38. Szöszi23 (válaszként erre: 37. - Menyó)
2010. febr. 12. 18:30

Mandulás keksz :


1/2kg darált keksz

30dkg porcukor

20dkg darált dió

1margarin

20evőkanál forró tej

Összekeverni az alapanyagokat,elfelezni.Az egyik felébe 4evőkanál kakaóport, a máikba 1 mandula aromát keverni.Tálcára papírt teszünk és arra kenjük. Alul a kakaós, rá a mandulás kerül. Tetejére csokimázat rakunk.Kis kockákra vágjuk.

37. Menyó (válaszként erre: 35. - Szöszi23)
2010. febr. 12. 12:48
Írd már meg ezt a receptet is légyszi!! :)
36. 1eb84e4bad (válaszként erre: 35. - Szöszi23)
2010. febr. 10. 23:46

aminek az alja barna, a teteje zöld, és a legtetején csoki? És kamu marcipános íze van:-))

Nagyon jó fajta!

35. Szöszi23 (válaszként erre: 34. - Angyalbaba)
2010. febr. 10. 20:53

Nagyon szivesen!

Van egy mandulás, ami darált kekszből van,nem kell sütni,az is finom.Ha kell, megkeresem a receptjét majd!

34. Angyalbaba (válaszként erre: 32. - Szöszi23)
2010. febr. 10. 20:48
köszike én is kipróbálom majd :)
33. Pné Veronika (válaszként erre: 32. - Szöszi23)
2010. febr. 10. 20:40
Ez más, mint az enyém, majd kipróbálom... :-)
2010. febr. 10. 20:24

Zöld süti


1Rama margarin

30dkg porcukor

3tojás

30dkg liszt

1 sütőpor

2dl tej

1mandula aroma


A hozzávalókat a fenti sorrendben összekeverjük,majd megsütjük.

Tetejére csokimázat készitünk.

31. Pné Veronika (válaszként erre: 30. - Globus)
2010. febr. 10. 19:09
Mert kell 2 órát hagyni állni. Addigra megszívja magát és kihűl...
30. globus (válaszként erre: 27. - Pné Veronika)
2010. febr. 10. 18:50
Most jöttem rá, hogy a zöld réteg rajta nem tészta, hanem krém. Nem kell főzni a grízt, és ilyen szép, lyukacsos lesz mégis?
29. Pné Veronika (válaszként erre: 28. - Angyalbaba)
2010. febr. 10. 18:36
Megnéztem, igen. 1 p, amivel a többi hozzávalót is mérted.
28. Angyalbaba (válaszként erre: 27. - Pné Veronika)
2010. febr. 10. 18:06
Szia lenne még egy kérdésem hogy az van írva hogy egy pohár olaj az tényleg annyi? :D
27. Pné Veronika (válaszként erre: 24. - Globus)
2010. febr. 10. 15:51
Pedig tök egyszerű, poharas kefires...
26. Pné Veronika (válaszként erre: 24. - Globus)
2010. febr. 10. 15:50
Nem jól írtam valamit? MIndjárt megnézem...
25. Angyalbaba (válaszként erre: 24. - Globus)
2010. febr. 10. 13:30
ok
24. globus (válaszként erre: 23. - Angyalbaba)
2010. febr. 10. 12:18

Nem egészen értem a leírását, most tompa az agyam...

majd írd meg, hogy milyen lett! :)

23. Angyalbaba (válaszként erre: 22. - Globus)
2010. febr. 10. 12:14
Ami Pné Veronikának van az tényleg hasonló nézzd meg sztem te is :D
22. globus
2010. febr. 10. 12:08
Egy hasonló van, de annak kifejezetten barackmag formája is van, mandula aromával. Ha kiderül, akkor én is várom!
21. Angyalbaba (válaszként erre: 20. - Pné Veronika)
2010. febr. 10. 12:02
Köszike :D
20. Pné Veronika (válaszként erre: 19. - Angyalbaba)
2010. febr. 10. 11:48
Csak nyugodtan, válogass kedvedre... :-) Ha valami "nem gömbölyű", akkor az "Így főzök..." naplóm fejlécén van egy "csetfal", oda is írhatsz.
19. Angyalbaba (válaszként erre: 9. - Pné Veronika)
2010. febr. 10. 11:46
Találtam egy olyat a naplódban ami nagyon olyannak hangzik mint amit keresek köszönöm! Meg is csinálom :D És ha nem bánod a többi recidet is megnézném mert nagyon jónnak hangzanak :D
18. Pné Veronika (válaszként erre: 16. - Angyalbaba)
2010. febr. 10. 11:45
Nincs mit, szívesen. :-)Örülök, hogy segíthettem...
17. Pné Veronika (válaszként erre: 14. - Manna74)
2010. febr. 10. 11:45
:-))
2010. febr. 10. 11:45
Köszönöm sztem lehet hogy ez lesz az :D
15. Pné Veronika (válaszként erre: 13. - Angyalbaba)
2010. febr. 10. 11:45
Akkor szerintem ez az lehet, amit beírtam... Nézd meg.
14. Manna74 (válaszként erre: 13. - Angyalbaba)
2010. febr. 10. 11:12
Nézd meg Pné Veronika naplóját! A legújabb bejegyzés pont egy ilyen sütit ír le!
13. Angyalbaba (válaszként erre: 9. - Pné Veronika)
2010. febr. 10. 11:02
ez az hogy nem piskóta az alap! Mert akkor tudnám :) Azt tudom hogy kell bele kefír is! egyszer egy nagyon kedves néni csinált nekem ilyet de a receptjét elhagytam valahol:(
12. Manna74 (válaszként erre: 11. - Pné Veronika)
2010. febr. 10. 10:58
Nagyon köszönöm! Közben megtaláltam! :D
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook