Nektek a fogkőleszedés csökkentette a fogínyvérzést? (tudásbázis)
Nekem szokott segíteni a fogkőleszedés! Persze nem mindegy, milyen alaposan csinálja az orvos...Volt olyan (sztk-s) orvos, aki alig 10-15 percet kaparászott, egy másik körzeti dokim meg pont hogy nagyon lelkiismeretes és alapos volt. Még megelőző barázdazárást is csinált anno, hogy ne szuvasodjon a fogam. Amióta onnan elköltöztem, magán dokihoz járok, nála 1-1.5 óra (!) a fogkőleszedés, először géppel, majd a maradékot még kézzel is leszedi.
Volt fogszabályzóm is, 2 évig, és a végére már nagyon gyulladt volt az ínyem. Ekkor fájt is a fogkőleszedés, normál esetben nem szokott.
A fogszabályzó eltávolítása, és utána egy alapos tisztítás után viszont hamar rendbejött az ínyem.
Szia!
Nekem is szedetnem kell a fogkövet, ráadásul íny alól, ami nem kellemes, viszont utána minden ok. Igen, érzékeny a fognyak kezelés után, főleg, ha az íny már visszahúzódott, de nagyon jó fogkrémek vannak már erre a problémára. Pár napos érzékenység jobb, mint egy gyulladt, vérző íny. Szerintem.
Csomó pénzt? Hmmm ... nem szokott ez azért olyan hűde drága lenni, bár igaz, ez is viszonylagos.
A fogkövet egyébként nem kimondottan a fogínyvérzése miatt szokták javasolni eltávolításra.
Nekem teljesen megszüntette.
A fogkövet legalább félévente le kell szedetni!
Szia!
Én félévente szedetem le, genetikailag is, a nyálam összetétele miatt is hamar képződik.
Én a területileg illetékes fogdokinál csináltattam legutoljára, ingyenes volt és fájdalommentes.
További ajánlott fórumok:
- CH csökkentett diéta és mozgás, hogy jöjjön a baba....
- 12 évre csökkentenék a büntethetőségi korhatárt. Gyerekeket börtönbe?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Hogyan lehet csökkenteni a pcos tüneteket (szőrösödés, hajhullás, hízás...)?
- Magas a tesztoszteronom... Hogyan lehet csökkenteni?
- Le szeretném csökkenteni a napi kávé adagomat, mit javasoltok a koffeinmentes kávé helyett, ami nem tartalmaz cukrot?