Nekem furcsa csak hogy angol szavakat tesznek a magyar mondatokban? (beszélgetés)
Bocsanatot kerek! A keyboard/billentuzetem, kezd nem funkcionalni, ahogy az tervezve volt.
Hiaba nyomom le a biletyuket, a betut hianyoznak a szavakbol...
Ha nem olvasom el figyelmesen ujra, ezzel a masinanal amit irtam, akkor a hibak, benne maradnak, ezt a billentyuzetemet ki kell cserelnem.
Figyelmetlen vagyok, mert a masikak a rendelteteseiknek megfeleloen funkcionalnak.
Erdekes szempont.
De ha az eem masik oldalat vesszuk alapul, akkor lehetosegunk van arra, hogy egy masik nyelbol hasznalt szoval, valasztekosabbe tudjuk tenni a szavain mevalasztasa, es multy ertelmevel, jelenteseivel a mondatainkat.
Az emberi agy olyan rugalmas, ha otthon vagy tobb nyelvben is a szavak elhangazasi utan kell ujra visszagondolnod, elemezni a szavakat, hogy azt melyik nyelven is hangzot el, ha az eppen mervadova valt...
De mar olyen is elofordult, hogy pl. az electromos temaban gondolkodom, akko egyreszet magyarban dolgoom fel, de egy bizonyos tchnikai pont utan , mar mas nyelvuen dolgozom fel.
Itt van nekem az ellent mondas arra a theoriara, hogy vagy magyarul, vagy mas nyelven gondolkodjunk, es szavakkal kepezzunk mondatokat.
Az iment felhozott meglatas ninsen kobe vesve, ez csak a tukre a salyat tapasztalataim osszegzesenek.
Nincs kizarva, hogy masoknak ne lehessen mas velemenyeik.
Ez nem maradiság.
Én ugyanezen a véleményen vagyok, s nagyon örülnék annak, ha ezzel még sokan, sokáig egyet tudnának érteni.
When a Cougar become older, as she need a hearing aid, she become as a Def Leopard...
(Did you get it?)
All languages adopt English words in everyday speech.
There is nothing strange about this.
Akik nem ismerosek mas helyek szolasaikban a mas ertelembe hasznalt szavaknak: a cougar-szot az idosebb meg fiatalnaklatszo anyagiakkal rendelkezo ozvegyeket nevezik...
De ha igazan, az allattanban hasznalt szavak ertelmeben hasznaljuk a szavakat, akkor az cougar-nak a nevet megosztja a Mountain lion, Puma, Panther, Catamount. A Puma az usa, canada, mexico teruletein van elterjedve, mig a parduc, delamerikaban, afrikaban.
Csak mint erdekesseget emlitenem meg, a nyelvek szavai aszocialasa Ha mind azokat a nyelveket, amelyeknek szavait hasznaljuk, kielegitoen beszeljuk azokkal, kik ugyan azzal a kepessegekkel rendelkeznek, erdekes beszelgeteseket eredmenyeznenek, ket harom nyelv szavai kombinaciojabol...
Azok, kik nem hasonlo adottsagot hasznalnak, talan kizartnak erzik magukat, a hasonlo kommunikacionak fultaniu, a nyelvek szigoru nyelvszabalyaival, torvenyeivel vedekeznek, a mas nyelvekbeni hianyukat repertoarjaikban.
I am just the devil advocate!
What is the difference between a leopard and a cougar?
A leopard can drag twice its much of his own weight up a tree and a cougar can take half of her age in to her bed...
If you want to see a good movie and laugh on the you tube look for :
Support your Local Sheriff!
You will be not sorry!
(For those to appreciate songs in english:
You may like it...
Two famous name singers: Ray Charles and Willie Nelson.)
Külföldön élsz?
Régóta?
Van, akivel tudsz magyarul beszélni?
Lol : Tudom mi ez, de én nem használom, nekem idegen
én ezt használom: DD vagy :-))
Igazad van. (Privátilag is, de "szakmailag" is.)
Nekem elhiheted, mert "aszimmetrikus kétnyelvűként" vagyok magyar anyanyelvű. (Nem a rongyot akarom rázni ezzel a szakkifejezéssel, csak jelezni szerettem volna, hogy ennek, ami én vagyok, s valószínűleg Te is, ez a "böcsületes" neve.)
Nekem a mustárt kellett "újratanulnom", mert az errefelé "szenf".
A "hendit" egy barátnőmtől tanultam meg, aki a sógoroknál él évtizedek óta.
A "tesót" meg a vejemtől...
Izgalmas dolgok ezek... :-))
További ajánlott fórumok:
- 4-betűs értelmes szavakat írj csak egy betűt lehet meg változtatni
- Szó-tag-lánc - az előző szó bármely szótagjával lehet kezdeni és minimum három szótagos szavakat kell írni
- Mikor kezd el mondatokban beszélni egy gyerek?
- A következő szavakból minél több értelmes mondatot kell alkotni, a mondatokban többször is szerepelhet névelő
- Franciázzunk :-) Mondatokban kérdezz felelj
- Német mondatokban-kifejezésekben tudna valaki segíteni?