Négy kis lurkóm születése - a második (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Négy kis lurkóm születése - a második
Miskolcon szültem, ha érint téged, megírom melyik kórházban.
Amúgy ezt többen kérdik tőlem, hogy melyik jobb, a sima, vagy a császáros szülés - e. Hát szerintem a sima szülés. Bátran merem neked ajánlani, hogy keress a következő babához egy olyan orvost, aki megadja a lehetőségét, hogy simán szülj. Nem tudnám elmagyarázni, hogy miben más, de tudom, hogy bennem például örökre fóbiát okozott az a remegés, amit akkor az infúzió miatt átéltem, és az a légszomj és a tehetetlenség, hogy még felállni sem tudok (ld az első szülésem történetét). Ez a szülés sem volt egy léányálom, de én szivesebben gondolok vissza rá, mint az elsőre.
Gratulálok!
Ismerős az az érzés mikor rád sem néz senki.
Sajnos én 37 órát voltam a szülészeten,kedden reggel kerültem be magzatvíz szivárgással este 11 körül kezdtem fájásokat érezni,hajnal 5 kor kértem fájdalomcsillapított,de sajnos nem érkezett hozzám,mert beindult egy iker szülés és mindenki oda rohant,rolam elfeledkeztek én pedig beájultam majd 1/2 7 kor a váltás ébresztett fel.8 kor kaptam egy fájdalomcsillapított és utána semmi,pedig a nap folyamán 5 alkalommal kértünk (3 szor orvos,2 szer a férjem szólt a szülésznőnek)Végül szerdán 15:20 kor megszületett a kislányom,úgy hogy az orvos akkor esett be az ajtón mikor már a feje és a keze kint volt és ép hogy eltudta kapni.Fogadott orvosom volt aki ott is volt csak átment a rendelésre,de meghagyta szóljanak,ha beindul.Sajnos a drága szülésznők nem szóltak neki.A rendelés 3 ig tartott és utána jött is vissza,ennek köszönhető,hogy beesette az utolsó pillanatba az ajtón.Mikor elvitték lemérni,megmosdatni utána azt igérték visszahozzák,de nem tették meg,mert ki kellett tolni a folyósora helyhiányra hivatkozva,hogy ott töltsem a 2 órát.Este 1/2 9 körül kihozták a korterembe,de nem mondtak semmit én meg első gyerekes anyuka létemre nem igazán tudtam hogy kell szoptatni.Későbbiek során sem kaptam ebbe se sok segítséget ennek köszönhetően átkerült a koraszülött osztályra,na ott viszont mindenben maximális segítséget kaptam amiért a mai napig hálás vagyok az ottani nővérkéknek.
Most 17 hetes terhes vagyok és remélem minden máskép lesz,másik kórházba másik orvosnál szülők és rengeteget tanultam az elsőből.
Várom a további történeteket.
Azt mondják nagyon sokan, milyen felelőtlenség otthon szülni, mert ha baj van.... Én áldom az eget, hogy otthon szültem. Az a figyelem, ami engem körülvett, a szüléstörténeteket olvasva szinte egyetlen kórházban sem lett volna.
A gyerekeidhez gratulálok!
Gratulálok a második gyermekedhez!
Azért hihetetlen hogy lehet az hogy nem ksérnek figyelemmel a vajúdásod alatt.Ez felelőtlenség a dokik részéről, és nagyon szomorú hogy ez ma megtörténhet.Melyik kórházban szültél? Szerence hogy jól végződött a történet! A császár vagy a sima szülés volt jobb? Én egy császáros szülésen vagyok túl (előtte végig vajúdtam, de nem illeszkedett be a picim.)
Jó egészséget a családodnak!!
Ez a második gyermekem születésének a története.
2004-ben úgy gondoltuk, a 3 éves „nagy” mellé jöhet a kicsi.
Ugrás a teljes írásra: Négy kis lurkóm születése - a második