Négy kis lurkóm születése - az első (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Négy kis lurkóm születése - az első
Sziasztok!
Én vagyok, aki korábban flependzsi néven ezt a cikket írta. Nem félek a véleményektől, csak sok fura és bonyolult dolog történt az életemben, és a fiókomat még az előtt töröltem, hogy a cikk meg tudott volna jelenni. Ha valóban érdekel többeket, megírom a másik kettőt is. Meg majd a 4.-et :)
én tudtam adnak a kismamák a vizsgálatoknál is és majd a szülés után is.És azt is a legtöbb doki ezt nyíltan megmondja az első vizsgálatnál, akkor is ha a vizsgálatot az SZTK-ban oldja meg vagy ügyelete alatt.
Az én dokinőm nem ilyen volt, nem mondott összeget, csak azt hogy szülhetek nála, ha meg nem tud bejönni, azt a kollégát küldi akivel hasonló móson segítkeznek a szülésnél.Na azért egyszer adtam neki 5000 Ft-ot egyik vizsgálat után, de nagyon leteremtett, hogy mit képzelek, az a baba pénze.elfogadta, de utánna mindig úgy intézte, ne legyünk kettesben, asszisztensnő, főorvos védőnő mindig volt ott valaki, én meg úgy éreztem előttük
ezt nem illik odaadni.Én az SZTK-s rendelésére jártam.Aztán az utolsó harmadban rákérdeztem van-e olyan szülésznő akivel jól kijön szívesen dolgozik együtt, mert akkor találkoznék vele is,tudtam lehet szülésznőt is "fogadni".Sikerült is találkoznom egy kedves szülésznővel, ő sem kért pénzt, ez nem is jött fel témának.Mikor megindult a szülés, nem ők(a "fogadottjaim") voltak ügyeletben, de mind a kettő bejött éjszaka!
Utánna kaptak 10-10 ezer forintott.Én meg rengetek
ölelést puszit tőlük!
Amikor bekerültem a kórterembe a többiektől hallottam az összegeket, 7000 Ft vizsgálatonként+60000-90000 Ft a szülés után.Volt aki 500.000-nél többet hagyott ott.
Engem az a rész gondolkodtatott el, hogy a borítékot már az orvos fogadásakor kellett volna a cikk írójának odaadni.
Én azt gondoltam, hogy az az általános gyakorlat, hogy a szülés után adják az anyuák.
Örülnék az ezzel kapcsolatos véleményeknek és tapasztalatoknak.
észrevettem :-) !
De lehet megírja még a következő 3 szülést, ha visszatér!
Vagy félt a véleményektől?Nem harapok, neten keresztül nem megy :-) !
Szia!
Nekem eddig ez a legfurább szüléstörténet amit olvastam.
Nem tudom, ennyire kifogtad, hogy egyik védőnéni orvos se tudot konkrét tanácsokkal ellátni?
Azért egy sima hasfájást nem kell magyarázni, nem egészen értettem,milyen választ vártál a védőnénitől.
Se nőrokon, se barátnő ,se újság vagy valami nem jutott el hozzád a kilenc hónap alatt?
Én ha csak mentem a dokihoz, már a váróban akarva akaratlanul is de fülltanúja voltam a kismamák társalgásának.
A császárt megértem, az nem egy leányálom.Láttam mennyit szenvedtek nálunk a császáros anyukák,de a klinikán segítettek nekik a kicsi körül(és egy kötél is volt az ágyra kötve,hogy tudják húzni magukat).Azt szívesen meg is mutatnám minden olyan kismamának aki úgy szeretne szülni, hogy utánna mi várható!
Remélem azért a következő szüléseid már sokkal jobban alakultak, és kellemes élményt örzől róluk.Amúgy gratula a 4.dik babóhoz!Várom a folytatást!
Ez az első gyermekem születésének a története.
Még 2001-ben történt. A legmeghatározóbb, amire visszaemlékszem az a tanácstalanság, és a halálfélelem.
Ugrás a teljes írásra: Négy kis lurkóm születése - az első