Második babánk születése (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Második babánk születése
Nagyon jó az írás, öröm volt olvasni, főleg azt, hogy ennyire kellemes és jó tapasztalatod volt a másodiknál.
Mi még csak az elején vagyunk a párommal a második babának, de az első is nagy élmény volt.
Mint tapasztalatlan apuka izgultam végig az első szülést, segítettem nem láb alatt lenni, és annyira magával ragadó csoda a szülés, hogy vérbeli fotós létemre a dokinak kellett rám szólnia, hogy apuka, nem szeretne fényképezni?
Az első hála Istennek nagyon jó élmény volt, kedves és nagyon jó fej volt a szülésznő, a doki is, de sajnos vágni azt kellett, és a kisfiamnak is segíteni, hogy megszülessen...
Már alig várom a következő alkalmat... :-)
Köszönöm a beszámolót!
Ja értem,itt csak a császárosok kapnak katétert:-))
Sok-sok egészséget!!
Köszönöm a kedves hsz-okat és hogy elolvastátok! ;)
Bettike2007: a katétert itt mindenkinek, automatikusan bekötik, ezt velem is közölték. (hátha kell alapon, akkor már ott legyen...)
Sara1986: igen, egyrészt már másodszor szültem, tehát volt azért tapasztalat is, másrészt a kismamajógán nagyon sok jó dolgot tanultunk (légzés, laza száj, stb.), harmadrészt olvastam Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez c. könyvét
( [link] ) amit ajánlanék minden várandós kismamának!!!
Egyébként ilyen kismama és bababarát szülésorvos, vagy szülésznő itt sem igen van, ez egy örömteli kivétel ez a doktornő, ő az úttörő egyenlőre. De legalább már egy ilyen van!!! :)
Hajrá!
köszönöm ezt a történetet, igazán öröm olvasni, hogy egy kicsit végre nyitnak az orvosok és a szülésznők a természetes szülésre.
Te pedig igazán magabiztos vagy és olyan nő, aki tudja, hogy a teste képes szülni, hogy erre (is) találták ki. Tudtad használni a segítő technikákat, a laza szájat, a légzést, ez nekem is sok erőt ad októberre ;)
igazán gratulálok!
Gratulálok a szép nagy babádhoz!Milyen jó hogy gátvédelemmel szültél!!!Nálam vágtak meg sem kérdezték!A lepényt sem láthattam és apát nem kérdezték meg elvágná-e a köldökzsinórt,de egyébként az én szülésem sem volt rossz élmény.
Mért kellett a katéter??
Ugrás a teljes írásra: Második babánk születése