Nagyon régi magyar népdalok (beszélgetés)
Szia Zsóka!
Nem, nem olyanra gondoltam. Akár regősének, táltosénekek, vagy ősi népdalok, betyárdalok. Vagy még régebbi, lehet hősének, ilyesmi.
igeeen :))
Amúgy az oldal kiváló, csak itt ott belekerült ez is az is xD
A népdal, attól népdal, hogy nem mű dal, nincs konkrét szerzője, szájról-szájra terjed, így az idők folyamán némi változáson megy keresztül mind szövegében, mind dallamában.
Mű dal pl: nóta, mint műfaj.
LOL
najo ezt inkabb nem kommentalom
youtube-on is nézegettem már, de nem annyira tág a lehetőség ott , mint gondolni lehet.
Az amit küldtél, tetszik.
De meglepődtem mert a Paff a bűvös sárkány is fennvan ott mint népdal :DDDD
jaja epp ezt akartam mondani, hogy stilus szerint kategorizalva van egy csomo, de latom megtalaltad :)
jutjubon meg rengeteg van, cim szerint ra tudsz keresni, hogy meghallgasd, hogy hangzik :)
Ahha, ahogy elolvastam már rájöttem, hogy ismerem :)) Köszi!!
Szép ez nagyon!
Ha tudtok még bármennyit örömmel várok!!
Olyat keresek igen, aminek nincs konkrét szerzője. Népdal. Ami valahogy "csak" lett, de mégis tükröz valami rejtett érzést, vagy szimbolikát.
Mint pl: A tavaszi szél vizet áraszt (lehet ez nem épp népdal) de biztos értitek mire gondolok :)
További ajánlott fórumok:
- Nagyon ritka magyar vezetékneveket tudtok ajánlani nekem?
- Van valaki, aki emelt szinten érettségizett magyarból?Nagyon nehéz?
- Nagyon-nagyon szép a magyar nyelv
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Mi az, ami Magyarországon nem (vagy csak nagyon drágán) kapható, külföldön viszont reális áron beszerezhető?
- Nagyon érdekel a paralimpia! Hol tudom követni az eseményeit? Sok magyar is indul, és semmi hír róluk!