Van valaki, aki emelt szinten érettségizett magyarból?Nagyon nehéz? (tudásbázis kérdés)
Még van időd bőven gondolkodni. Én is egy év alatt vettem végig a biológusi, természetvédelmi márnöki, állatorvosi szakmákat, míg végül megragadtam az orvosinal. Elég szivatósat választottam, de legalább már meglett a határozott célom. Mindenesetre, ha lenne lehetőségem máshogy csinálni az elmúlt egy évet, akkor nem egy cél felé fordítanám a fejemet, hanem mindenből igyekeznék a lehető legtöbbet magamba szívni. Tavaly pl úgy volt, hogy csak biztonságból járok kémiafaktra, nem kell érettségiznem, mert a biológusi pályára nem kell. Most eldöntöttem, hogy orvos leszek, szóval muszáj lesz a cségi kémiából. Ez szívás, mert most tanulhatom meg, amit lustaságból és hanyagságból kihagytam.
Szóval gondolkodj, de tanulj! :)
itt rengetegféle tesztet találsz,hátha segít,de talán egy pályaválasztási tanácsadóval többre mész.itt az ideje,hogy elmenj egyhez,azt tizenegyedikbe szokás úgyis.igaz én soha nem voltam:P.nekem nincs sok választási lehetőségem,anya orvos,és Ő forszírozza ezt nekem:S
de nembaj,nincs ellenemre,és a fogorvosok végül is meg tudnak élni.csak kár,hogy utálok tanulni:P
milyen faktjaid is vannak?magyar?
voltál már tanácsadónál?látom jó sokféle,és szerteágazó ötleted van:)
nem tudod mit akarsz csinálni,ahogy látom:)
de tanárnak nagyon óvatosan menj el!Magyarországon kibeleznek,ha nem egy jó magánsuliba mész!a nagynéném némettanár,és a megőrülés határán van,mind a gyerekek (gimiben tanít),mind a hülye kollégái,és mind a semmi fizetés miatt.jó sajnos Magyarországon kevés dologból tudsz megélni,de tanárból jól szinte tuti nem:(
hát, ezt akár itt is megkérdezheted, v olvass utána...pl. én már a gödöllőivel, meg a Harsányival, meg egyebekkel kapcs. hallottam, h "ilyen meg ilyen diplomával keresnek embert, de onnan NEM"...tehát fontos az, hogy jó suliba menj.
hogy mi a jó...általánosságban kevés ilyen van (egyedül a BME-t mondanám, mert annak kevés kivétellel az összes szakja igen erős), attól függ, h mi érdekel. mondok egy példát: a saját területemen (matematikus) a legjobb a BME :P, de még jó az ELTE és a szegedi is.
milyen terveid vannak a jövőre nézve?
További ajánlott fórumok:
- Ha nem érettségizek emelt szinten semmiből, akkor mit lehet kezdeni?
- Segítsetek. Szóelemre kellene bontani a "nehézségekkel" szót, de nagyon rég volt. Aki most érettségizik vagy ért hozzá segítsen! Köszönöm
- Ha vki 24%-ot ért el érettségi írásbeli vizsgán magyarból, szóbelin,hogy kell teljesítenie, hogy átengedjék?
- Hol lehet bútorrestaurátor (felsőfokú?) végzettséget szerezni? Milyen tárgyakból kell (emelt szinten) érettségizni és hová kell jelentkezni?
- Informatika alapismeretekből vagy informatikából középszinten van szóbeli érettségi?
- Van vkinek olyan ismerőse aki emelt szinten érettségizik biológiából? Ha igen, mindenféle segítséget várok a gajdapeti@index.hu email címre