Nagyon hullik a hajam, mitől lehet ez? (tudásbázis kérdés)
Semmi gondom nem volt a hajszínezés során és tényleg csak ritkán színezem. 3-4 havonta..
Eddig dús sok hajam volt és most vettem észre hogy egyre jobban hullik...
Eddig a hajzsírosodás volt a problémám és volt két hónapja olyan időszak hogy korpásodott ezért váltottam erre a koffeines samponra amivel 1 nappal sikerül kitolnom a hajmosások idejét ami nálam nagy csoda..
szia
Nemrég váltottam a Dm sajátmárkás termékére Alv*rd*
Ez elméletileg natur termék és pont a koffeines változatára...kb másfél hónapja használom..
Nem használok se balzsamot,se hajhabot,se lakkot..semmit
a vizsgálat során nem derül ki semmi, érdemes lecserélni az álatalad használt termékekekt, attól is hullhat a hajad, ha az összetevőjére allergiás vagy. Mindenképp natur terméket válassz helyette pl: Faith in nature, Logona stb...
és a hajszíbezést is pihentesd pár hónapig!
rendben.
Minél előbb elmegyek mert nem akarok nagyobb bajt.
köszönöm a segítségedet
Igen, nagyon gyorsan rendeződött a haj-problémám a fogászati hadművelet után! Már amikor legközelebb mentem kb. egy hónap múlva a fodrászhoz, széthúzta a hajamat, és örvendezve néztük a növekvő kis tüskéket!
Pedig hidd el, rémes volt nálam is! Belenyúltam csak úgy szokásból a hajamba és egy marék hajszál kijött az ujjaimon!
Nyilván számos más oka is lehet a hajhullásnak, ahogyan az eddigi hozzászólók is írták, de a leggyakoribb a fogászati probléma, ezért kezdik a kivizsgálást ezzel, mert minek drága labor- és más vizsgálatokat elindítani, ha ilyen egyszerű a megoldás. És ez gyorsan kiderül, tehát ha mégis más a kiváltó ok, akkor nincs lényegi időveszteség, hogy további kivizsgálásokra menj.
Azonnal tessék tehát időpontot kérni a fogorvostól, mert még elmegy szabadságra!
Írd meg, mire jutottál!
szia
Hát én is meg vagyok ijedve most eléggé..
Nem akarok megkopaszodni:S
Tudom hogy van egy tömött fogam ami kb 6-7éve lett betömve és volt is már szó tavaly röntgenről de valahogy elmaradt a dolog..az emberhajlamos nem foglalkozni az ilyesmivel még baj nincsen
és neked a fog rendbehozása után el is múlt a hajhullásod?
Elsőkörben fogorvos!! Nekem kb. másfél éve volt döbbenetes hajhullásom, ijesztő volt. A fodrászom csak ránézett, és már zavart is fogorvoshoz. És bizony-bizony! Gyorsan rendbehozta (kb. 2 hét volt összességében) a fogamat, és nagyon hamar elmúlt a hajhullás is!
A háziorvos is nekikezdene egy góckeresésnek, amelynek nála is az első állomás lenne a fogorvos!
Ha kiderül, hogy mégsem fogorvosi probléma a hajhullás oka, az az első fogorvosi viziten plusz fogászati röntgen valószínűleg, kiderül, és még akkor is mehetsz a háziorvoshoz, ez csak néhány nap.
igazából márciusban voltam teljes vérképen egy műtét miatt..bár az már jópár hónapja volt
Tehát akkor elsőkörben háziorvos..?
Esetleg rossz fogtól is lehet?
Nem szeretnék semmi drága kencét venni teljesen igazatok van..
Hajvitaminra gondoltam pl Hair Clinic..Erről tapasztalat?
szia
Nem diétázok..
Mondjuk ha belegondolok nem sok vitamint viszek be a szervezetembe..
Nem sokban tér el egymástól, csak, hogy kicsit gyengébb, de ugyanúgy kémia, és mindkettő hidrogén-peroxiddal dolgozik.
Viszont nem hinném, hogy 3 havonkénti használata csinál ilyet.
Menj el orvoshoz! Én évekig küzdöttem hajhullással és hiába veszed a legdrágább samponokat, hajszeszeket, vitaminokat, ha nincs meg az oka! Háziorvos-teljes vérkép, és keress egy jó bőrgyógyászt!!!!! Addig is próbálj egészségesen táplálkozni!
És ne idegeskedj, attól csak mégjobban hullik :)
Ha most kezdett el bármi is az oka, még időben észrevetted, és ha elmész dokihoz nem lesz baj. Csak ne akard samponokkal, vitaminokkal megváltani a világot!
bocsi mindenkitől de most kicsit el kell mennem.
1-2óra múlva jövök
szia
nem festem csak szinezem kb 3 havonta
Alapból 2 vizsgálatra kellene elmenned.
Háziorvostól kérhetsz beutalót általános laborra (ott fény derülhet valami hiányára, esetleg süllyedésből gyulladásra asszociálhatnak, ami lehet akár egy fog is).
A másikra nőgyógyász adhat beutalót - női hormonsorra.
Itt előfordulhat pajzsmirigy, shbg hormon probléma, magas tesztoszteron ...
Egyéb esetben kenhetsz rá akármit. Ez kb olyan, mintha a fogadon levő lyukat próbálnád fogmosással eltávolítani.
szia
itt most mindenki felsorolta az okokat de ebből te okosabb nem leszel...
Nem diétázol?? Mert attól is lehet...próbálj multi vitamint szedni...
nekem hullik a gyulladástól...
de orvos jobban meg tudja állapítani...
mert a szervezetedbe úgy is lehet, gyulladás, hogy csak csendesen lappang és szinte semmi tünetet nem okoz...
de addig ne költsed a pénzedet fölösleges hajhullás gátlókra...
A hajhullás nagyon sokmindentől lehet, kicsit gondolkozz el, nem voltál e mostanában felfázva vagy ilyesmi?
A kiváltó okot kell megkeresni, addig hiába kensz rá bármit.
sziasztok.
Nemrég vettem észre hogy nagyon hullik a hajam és nagyon meg vagyok most ijedve..
Tudtok rá valamit ajánlani?
Mit tehetnék?
Sűrű hajam van nem akarok megkopaszodni és épp növesztem.
24éves vagyok
:(((
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek? Nagyon hullik a hajam. 16 éves vagyok és már alig van!
- Nagyon hullik a hajam, nem tudom mit csináljak!
- Nagyon hullik a hajam. Milyen szakrendelésekre menjek ezzel? Vérvétel és házidoki után.
- Segítsetek! Nagyon hullik a hajam.
- Nagyon hullik a hajam, mitől lehet?
- Mennyire normális, hogy hajfestés után nagyon hullik a hajam?