Nagyon durván begyulladt egy szőrtüszőm! Mit lehetne vele kezdeni? (tudásbázis)
Én is így jártam.Nekem a gáton lett egy ilyen szőrtüsző gyulladásom.Mivel hétvégére jött elő,elmentem az ügyeletre,ahonnan egyből beküldtek a sebészetre.Megnyitották,lekezelték és utamra bocsájtottak.Persze újra elő jött.Ekkor mentem el privát egy dokihoz,aki helyi érzéstelenítéssel(azt hittem odacsinálok míg körbe szurkált)lézeresen kitisztította.Igaz,hogy fájdalommal teltek napjaim,míg a seb helyére tett géz kilökődött és macerás volt a napi 3-4 fertőtlenítő ülőfürdő,de megérte.Igaz,hogy azóta óvatosabban végzem a szőrtelenítést,de az azóta eltelt 8 évben egyszer sem jött újra elő.Kop-kop.
Azt ajánlom keress fel egy szakembert.
Ok. Akkor nevezzük kelésnek! Már csak azért is, mert ez inkább az, mint kis gyulladás.. Mert van gyulladt rész, meg körülötte jó piros udvar...
Ez kifakadhat magától?
Te! Ez biztos, h szőrtüsző gyuszi? Nem lehet, h un. kelés? Nekem is volt már, és pont ott, ahol te is írod, és bizony 1 nap alatt lett hatalmas. Jah, és fájdalmas. Ülni is rossz volt...
Paradicsom, és jól bekötni.
..ha szerencséd van, reggelre jobb lesz ;)
Hát most olvasom, hogy reggel még pici volt, szóval akkor az ötletemnek lehet hogy lőttek :S
Nincs külső jele? Nem piros, nincs rajta gennyes pötty?
A nyirokcsomó azért mélyebben van, nem a bőrfelszínen :S
tűvel ne próbáld semmiképpen...én már megjártm vele,volt h addig kotortam,amíg egy 4-5centis szőr nem jött ki a bőr alól,de több nap volt mire elmúlt:s ezt nem szabad mert veszélyes:S
fertőtlenítsd,paradicsom,és kend be valamivel éjszakára...de egy orvost megér..
Nem tudom, mert nem látok semmit...:S
Honnan tudom, ha a nyirokcsomóm...? És az mitől lehet?
nah! Ezzel tényleg irány a sebészeti ügyelet!
(az előzőt még akkor kezdtem írni, amikor megjelent a kérdés)
Sajnos egyik óráról a másikra lett ilyen... reggel még csak egy tűhegynyi volt, most meg mire hazaértem, akkora mint a ház!!!!!
Tettem rá paradicsomat, aztán folpakkal betekertem, hátha megszívja..
Menj el orvoshoz.
Biztos hogy szőrtüsző gyulladt be? Nem lehet egy ágyéki nyirokcsomód?
Szerintem sebészet... :(
Addig is kend Tetran kenőccsel.
Miért vártál eddig?Gondolom nem egyik napról a másikra lett ekkora.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet kezdeni szőrtüszőgyulladás ellen? Már mindent kipróbáltam...
- Lehetne még kezdeni vele valamit? Kezd belőle elegem lenni
- Borotválástól begyulladt szőrtüsző...
- Mit lehetne kezdeni egy jó adag műanyag kupakkal?
- Van egy hóember tortaformám. Tudnátok sütirecepteket, hogy mit lehetne vele kezdeni?
- Újra begyulladó szőrtüszőkkel mi a teendő?