Nagymellű, kicsit molett nő, ha nem hord melltartót, az gáz? (beszélgetés)
Sziasztok Kedves Hozzászólók!
Szeretném egy kicsit megfordítani a kérdést, mert kíváncsi vagyok a reakciókra, pontosabban arra, hogyan kezeljük a másik nemet egy hasonló szituációban.
Tudom, hogy vannak nők, akik buknak a férfiak mellkasára.
És persze van, amikor a férfiak mellbimbója is „átüt” a pólón, még annak ellenére is, hogy trikó van rajtuk.
Hogy látjátok ezt, mind nők, mind férfiak? Hordjunk trikót, vagy kettőt kéne felvenni a férfiaknak? Vagy éppen ellenkezőleg? Vagy részesítsük előnyben a zárt környakas pólót, az ingpóló helyett, ha nincs dress-code? Vagy meddig gomboljuk ki az ingünket?
Nagyon köszönök minden választ.
Üdv.
A női mellben nincs izom.
Zsírállomány, mirigyállomány, kötőszövet.
Az egészet a bőröd tartja, nem az izom. Ami nincs.
Tehát nem szoptattál.
Itt összefoglaló néven melltartóként utaltunk rá. De mint köztudott, annak is számos fajtája létezik. Akik a melltartó viselése mellett állnak, megkockáztatom nem arra gondolnak, hogy mindig mindenkinek merevítős push up melltartót kell hordania. Egy kényelmes, puha top is bőven megteszi. Mert nem a tartás, hanem a takarás a lényeg. Vagyis a mellek megereszkedése a téma szempontjából irreleváns.
Rendben. Most akkor a meleg férfiak témáját figyelmen kívül hagyom, mert szerintem egyáltalán nem kapcsolódik a témához. Azzal együtt semmi kifogásom ellene, hogy említetted, csak nagyon elviszi az eredeti témát.
Egyébként az eredeti felvetés is bőven túl van gondolva. A vallomástevő egy nagyon egyszerű kérdéssel indított, és egy képet is feltett, hogy lássuk miről van szó. Ehhez képest már a qurvákról, meg arról megy a diskurzus, hogy mit üzen az a külvilágnak, aki merészebben (nem kihívóan!) öltözködik.
Amiről a 2. bekezdésben írsz, arról nincs infóm.
Ha egy meleg férfi mondjuk egy buliban valamelyest mutogatja magát, azzal egyértelmű jelzést ad az abban érdekelt potenciális partnernek, hogy milyen célból ismerkedne. Ha egy hetero nő kiteszi a csajokat egy buliban, azzal vagy pasit akar fogni, vagy csak csinosnak akarja érezni magát. Vagy bármi más célja is lehet. Nagyon leegyszerűsítve. A jegyzőkönyv kedvéért megjegyzem, hogy természetesen nem minden meleg férfi viselkedik így, és semmi problémám a melegekkel. Ahogy azokkal sem, akik mélyen dekoltált ruhát viselnek.
Az a helyzet, hogy a megjelenés mindenféleképpen üzenni fog a környezetnek. Volt pár éve az a botrányos, áldozathibáztató videója a rendőrségnek, aminek az volt a mottója, hogy "tehetsz róla, tehetsz ellene". Már törölték a hozzászólásokat, de akkor nagyon tanulságos volt a sok férfi véleménye a témáról. Tényleg érdemes lenne beleolvasni, de annyira vérlázító volt, hogy jogosan törölték. És nem a primitív hozzászólásokra gondolok, hanem az átlag férfi ember vélekedéséről a nők által viselt ruhadarabok férfiakból kiváltott reakcióiról.
Ugyan nem nekem válaszoltál, de mivel hasonlóan gondolkodom a témával kapcsolatban, mint Kacsahercegnő, ezért bátorkodom erre is reagálni.
"Ez nem az én véleményem a férfiak észjárásáról, hanem sokéves tapasztalat."- nagyon rossz tapasztalataid lehetnek a férfiak észjárásáról és reagálásáról; akik ha meglátnak egy nőt melltartó nélkül, akkor azt gondolják, hogy a nő "üzen nekik".
A meleg férfiakról írt mondatodat végképp nem értem.
Nem írtam, hogy a férfiak véleménye miatt kellene bárhogyan öltöznünk. Csak azt, hogy tartsuk szem előtt, hogy ezzel akarva akaratlanul üzenünk nekik. Azt hiszed, hogy manapság már nem ítélnek meg ez alapján. De sajnos mégis. Ez nem az én véleményem a férfiak észjárásáról, hanem sokéves tapasztalat. Sok ilyen jellegű beszélgetést hallottam már. Ismétlem, természetesen nem minden férfi ilyen. De legalább a kétharmaduk. És nem kőművesek közt forgok.
A férfiak sokkal egyszerűbben gondolkoznak, mint mi. Előszöris sokkal frekventáltabb téma náluk a szex. Másodszor ők csak akkor vesznek elő bármit, ha használni akarják. Ezt feltételezik rólunk is. A meleg férfiak is ezért találnak könnyebben egymásra.
Írtam, hogy sok-sok évig nem hordtam melltartót. Legkevésbé sem érdekelt, hogy ki mit gondolt rólam.
"Az egyszeri férfi azt hiszi, hogy aki kicsit is kacéran öltözik, azt bárki megkaphatja. Úgy gondolnak az így öltözködő nőkre, hogy finoman szólva könnyűvérűek." Azért idézlek, mert sokan nem olvassák vissza, hogy ki mire reagál; ebből már nem egyszer volt értetlenkedés. A nyálcsorgató férfiak sosem érdekeltek. Ilyen alapon ne vegyen fel az ember lenge nyári ruhát, rövid szoknyát, nehogy könnyűvérűnek bélyegezze valaki.
"Mindenkinek a maga döntése, hogy mit akar üzenni az öltözékével." - soha nem akartam senkinek "üzenni" az öltözetemmel.
Teljesen más egy hétköznapi viselet, és más az olyan eset, amikor dress code van, vagyis előírás, hogy milyen ruhában illik megjelenni, mi az elvárás.
De itt nem erről van szó.
Mindezt úgy írtam, hogy ma már viselek melltartót. megjegyzem, aki nyálcsorgató, az nyált csorgat attól függetlenül is, hogy van-e valakin melltartó vagy nincs.
Ez csak megerősít mindabban, amit a 16. hozzászólásomban írtam.
Mitől lenne gáz egy ilyen felsőt melltartó nélkül felvenni? Írtad, hogy műtött a melled, tehát nem lóg. Attól, hogy nagyobb, mint a képen látható modellé, még vállalható.
Azonban - mivel ez a felső testhez simuló, csak akkor válaszd, ha arányosan vagy molett. Úgy értem, nincs kidudorodó háj, ami számomra sokkal zavaróbb, mint mint melltartó nélkül felvenni a felsőrészt.
Persze dönts úgy, ahogy neked komfortos.
További ajánlott fórumok:
- Hordasz melltartót?
- Hordjunk melltartót vagy sem?
- Egy átlag nőnek mennyi ruhája van? Nadrág? Felső? Pulcsi? Bugyi? Zokni? Melltartó? Szoknya?
- Szerintetek 1 igazán jó melltartó megér közel 10ezer ft-ot?
- Mennyire tart egy sport melltartó?Van értelme megvenni?
- 80/C melltartó hátul szűk, elől kicsit eláll. Sajnos, nem...