Nagyimnak szeretnénk mobilt venni. Szerintetek milyet lenne praktikus? (tudásbázis)
a nagyim 80 lesz, de meglepően jól tartja magát szellemileg-testileg:)
de szted ennek túl kicsik a gombjai, a kijelzője?
Szia!
Nincs időm visszaolvasni, lehet valaki már írta is, de lehet kapni "nagymama" telefont. Alap műveletekkel és hatalmas számokkal. Én láttam márka üzletven és műszaki áruházban is.
Én Nokiát vennék, ami nagy kijelzős és tök alap modell, amiben a betűméretet jó nagyra lehet állítani, mert a Mamák már nagyon nehezen látják a kijelzőn a betűket, számokat.
Ja, látom, ezeket már írták:))
Több típust is kipróbáltam, egyedül a Nokiához nem kellett kézikönyv soha, mert annyira egyértelmű a menürendszere.
Szerintem a márka mindegy.
Idős embernél a lényeg:
NE legyen elhúzhatós-kinyithatós,mert az ízületes nehezen mozgó ujjakkal könnyen letörik!
Képernyője jól olvasható,billentyűi nagyobb betűsek legyenek!Az idősek már rosszul látnak(még sokszor szemüveggel is)és az ujjaik se olyan fürgék.
Van egy kifejezetten nagyszülőknek kiképzett mobil Bazinagy kijelző, egyszerű kezelhetőség.
Most pontosan nem tudom a nevét, de ha bemész egy telefonos bótba, ott tudni fogják:)
Szia! A márka szinte teljesen mindegy... a lényeg, h a billentyüzete jól kezelhetö, jól látható legyen egy idös ember számára... az sem mellékes, h a kijelzö és a számok, betük mérete elég nagy legyen ahhoz, h jól láthassa öket.
Nokiában a régi, egyszerü telók a jók (3310, 3410), az újabbak között még nem nagyon láttam megfelelöt.. A Samsungnak is vannak könnyen kezelhetö készülékei...
És még ami fontos: könnyen kézben tudja tartani, tehát se túl kicsi, se túl nagy ne legyen. És valóban alapkészülék böven elég, mert még az sms-funkcióra sincsen szükségük. Érdemes gyorstárcsázást beállítani a legfontosabb családtagok, barátok számaira.
Szia
Még a sony ericsson-ok közt is van nagyon egyszerűen kezelhető, mondjuk a T sorozat.
sose volt még mobilja, így valami nagyon egyszerűen kezelhető, alaptelefonra gondoltunk. (szerintem a Nokia a legjobb e fronton, mit gondoltok?)
várom a tippeket, és előre is nagyon köszi!