Nádasdi holdacska recept
40 perc
A Nádasdi holdacska hozzávalói:
35 dkg liszt
1 sütőpor
1 Rama margarin
vanilia
15 dkg cukor
1 citrom héja, leve,
5 tojás sárgája,
a tésztára baracklekvár
a töltelékhez: 5 tojás fehérje
20 dkg cukor
25 dkg darált dió
A Nádasdi holdacska elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, megkenjük a lekvárral, a tölteléket úgy csináljuk, hogy a cukrot a tojások fehérjével felverjük keményre, beletesszük a darált dióbelet. Rákenjük a lekváros tésztára és kisütjük (kb. fél óráig). Mikor kihűlt, félhold alakúra vágjuk ki nagyobb átmérőjű pogácsa- szaggatóval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné, 2010. júl. 27. 21:02
A nádasdi holdacska elkészítési módja és hozzávalói.