MVM számla (beszélgetés)
Egy esetben változott, és azt írja, ez éppen augusztusban volt.
Nem mindegy, hogy a 45e amit fizetett havonta, az hány m3.
Mert az augusztusi 130e-ben biztos van kedvezményes és ~700 forintos árral is számolva.
Mi 30e körül fizettünk 305m3-ért havonta júliusig, a pluszt ekkor kitisztáztuk, és a havi mennyiséget augusztustól visszavetettük a kedvezményesre.
Én is nagyon…
Megírom.
Majd írd meg mit mondtak!
Nagyon kíváncsi vagyok a magyarázkodásukra.
Nekem sem mindig ugyan annyi a villanyszámlám, de ekkora eltérés nincs a hónapok között, max. 2-3 Ft.
Ezt sem tudták megmagyarázni az ügyfélszolgálaton.
Én egyébként nem is azt fizetem, amit kiszámláznak, hanem többet utalok...
Persze, ez csak kb. szám. Majd meglátom hó végén, hogy mennyit számít a szárító kiiktatása.
Még annyit tettem, hogy csak az egyik mosógépet használom, nem megy egyszerre kettő, hanem egymás után mosom az adagokat az újabb géppel.
Kezdek visszatérni a megszokott dolgaimhoz, mert ugye a nagy felfordulásban minden megváltozott.
Többet is kellett mosnom, mert nem volt igazán tiszta minden, stb.
Most, hogy rendeződött szinte minden, már rend van és tisztaság, nem kell a szőnyegeket és minden mosni állandóan.
Csak az egyik, mert itt vannak a nagy fogyasztók, mint a klíma, indukciós lapok, bojler, mosógépek.
A másik lakás órájára csak néhány világítás lett kötve, illetve ha kész lesz a maradék, akkor az is itt lesz.
Ha átalány fizetsz, akkor nem változik a havi fizetendő!
Ez esetben minden hónapban fizetnél kb. 50 ezret és majd az éves leolvasáskor jönne az elszámoló számla.
Valamit nem jól kommunikálsz felénk!
50 ezer a 12-al szemben? Ennyire biztos nem számoltad el magad.
Köszönöm hogy a klíma kb. fogyasztását megírtad.
Én is saccolgatok, persze nem biztos hogy ez van: Klíma nélkül saccra 10 ezer lehet a fogyasztásom. ha a klíma +8 ezer, akkor biztos nem férek bele a csökkentett árba. Akkor viszont a klíma nem 8, hanem 2x8 ezer lehet.
Írni fogom, és jól összehúzom a nadrágszíjat.
Átalány havi 97 ezer? Vagy ez az elszámoló számla?
Azért nem mindegy, hogy miről beszélünk!
Megírod pontosan, hogy ez a számla mi volt?
Mennyit fizetsz havonta?
Mikor van az éves leolvasás?
Majd írd az óraállást, hogy lásd!
Én bízom benne, hogy a szárítógép nem használata megoldotta a magas villanyszámlát.
4 kw/mosás és szárítás, azaz nem kevés!
A decemberi fogyasztásunk kb. 1700 Kw volt, most úgy 900-nál olvastam az órát 23-án + nekünk van még egy óránk, amin viszont minimális fogyasztó van.
Hó végén majd írom, hogy mennyi lett.
Ja, a bátyámmal pont most beszéltem erről, azt mondta, hogy 1 db klíma kb. 8 eFt/hó, és ő is azon gondolkodott, hogy nálunk mi löki meg ennyire a fogyasztást, mert az ő számolása alapján max. 50 ezer lehetne a villanyszámlánk.
Köszi.
Azért kíváncsiskodok, meg akarom saccolni, nálam kb mennyi lehet a jövő téli számla. A mostaniban még összevisszaság van, de tavasztól csak villany lesz.
Nem fűtöm az egész házat, egyedül leszek, így kb. 38nm-t fűtök majd.
Villanytűzhely, fagyasztó, hűtő, mosógép, 1 klíma, tv, számítógép, víz desztilláló (ez napi 15Kw), időnként aszaló, és h.kisgépek. Nem tudom mennyire jöhet ki. Főleg télen.
Igen!
120 nm, minden villannyal megy, azaz a fűtés 4 db klímával, 2 db indukciós lap, 2 mosó és mosogatógép, bojler, világítás és minden!
De nem szabad elfelejteni, hogy ez 2 lakás! Egy házunk van, de 2 lakást alakítottunk ki. Nekünk és a fiamnak!
Most, hogy a szárítógépet nem használtam, a fele lesz kb.
Nincs ezzel semmi baj. Csak akkor nem kell pörölni a téli magasért.
Ha már boltról van szó, havi nagybevásárlást sem csináltam soha. Nem szeretek felhalmozni, mást éppen ez nyugtat meg.
Na, erről beszéltem!
Diktálós vagy ugye?
Én ezért döntöttem az átalány mellett. Inkább fizetek nyáron is többet, csak ne kelljen ilyen nagy összeget a téli hónapokban fizetnem.
Nekünk villannyal megy minden és az eddigi számláink elérték a 120 ezret is.
Igaz, januárban eddig 65 ezer a számlánk, de ezt annak köszönhetjük szerintem, hogy januárban nem használtam a szárítógépet
Köszi Katt2!!!!
Régen diktáltam, akkor is felírtam minden reggel a naptárba mennyi gáz fogyott.
Most átalányt fizetek, minden reggel felírom mennyi fogyott.
Van szenes kazán,mind a kettő megy váltva.
Még benne vagyok a keretben bőven.
Majd a fűtés végén derül ki, mennyi az annyi.
Egy biztos, figyelni kell mennyi fogy, mielőtt jön a meglepetés.
Megjött tegnap a december 16-január 17-e közötti számla, 97 ezer😫😂
Ez van🤷🏻♀️
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- Nem tudom felrakni a látogató számlálót az adatlapomra! Le tudná írni nekem valaki, hogy kell?
- Ki tudja, hogy mikor lesz a számlán a nyugdij?
- Népszámlálás. Te melyiket választod: internetes válaszadás, vagy számlálóbiztos?
- Népszámlálás 2011-Jelentkezett valaki Számlálóbiztosnak?
- Nem tudom befizetni a számláim !