Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Muszaka burgonyapéppel recept

Muszaka burgonyapéppel recept

Elkészítési idő 30 perc

A Muszaka burgonyapéppel hozzávalói:
1 kg burgonya
2 tojás
4 kanál olaj
2 kanál liszt
1/2kg darált sertés hős
1 kis doboz(70g)sűritett paradicsom
1 kanál margarin
1 kanál zsir



A Muszaka burgonyapéppel elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk,negyedekre vágjuk,kis sóval és 2 pohár vizzel puhára főzzük,forrón kikeverjük,ha langyosra hűlt,hozzá keverjük az olajat ,a felvert tojást és a lisztet Mig a burgonya hűl,a darált húst a zsirban megpiritjuk és feltöltjük 1 pohár forró vizzel,lefedve főzzük ,mig zsirjáig sül, Túzálló edényt kikenünk a margarinnal,legalul tesszük a burgonyapép felét,rá a húst és betakarjuk a többi burgonyával,a tetejére rá kenjük egy olajos kanál segitségével a süritett paradicsomot,azután sütőben pirosra sütjük.

Nem muszáj paradicsomot tenni a tetejére,de akkor 1 kanál margarint kell rákenni,
Savanyú káposztát adunk mellé.
Hidegen is fenséges.
Jó étvágyat!


Kategória: Egytálételek receptjei


A muszaka burgonyapéppel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook