Gombás masni recept
30 perc
405 kcal
7.8 gramm
63.1 gramm
300 g masnitészta
400 g gomba
4 paradicsom vagy egy kis doboz sűritett paradicsom
1 kanál margarin vagy vaj
1 kisebb vöröshagyma
50 g füstölt sajt
só
köménymag
petrezselyemzöld
A Gombás masni elkészítési módja:
A tésztát főzzük meg enyhén sós vizben. Lecsepegtetjük és elkeverjük a margarinnal. A serpenyőben forró olajon dinszteljük meg az apróra vagdalt hagymát. A gombát tisztítsuk meg, vagdossuk kisebb darabokra, fűszerezzuk köménnyel és a többi fűszerrel, dinszteljük, míg zsírjára sül. Aztán adjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot, és rövid ideig dinszteljük együtt. A kész mártást öntsük a tésztára és szórjuk meg petrezselyemzölddel és sajttal.
A gomba miatt kiemelkedően magas a rosttartalma, amely jó telítőértéket ad neki.
A tápanyagtartalom kb. 260 g készételre vonatkozik.
Rosttartalom: 6.84 gramm
WW: 8 pont
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: d606bc0fd7, 2007. okt. 15. 10:03
A gombás masni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.