Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Gombás masni recept

Gombás masni recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória 405 kcal
Zsírtartalom 7.8 gramm
Szénhidráttartalom 63.1 gramm

A Gombás masni hozzávalói:
300 g masnitészta
400 g gomba
4 paradicsom vagy egy kis doboz sűritett paradicsom
1 kanál margarin vagy vaj
1 kisebb vöröshagyma
50 g füstölt sajt

köménymag
petrezselyemzöld


A Gombás masni elkészítési módja:
A tésztát főzzük meg enyhén sós vizben. Lecsepegtetjük és elkeverjük a margarinnal. A serpenyőben forró olajon dinszteljük meg az apróra vagdalt hagymát. A gombát tisztítsuk meg, vagdossuk kisebb darabokra, fűszerezzuk köménnyel és a többi fűszerrel, dinszteljük, míg zsírjára sül. Aztán adjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot, és rövid ideig dinszteljük együtt. A kész mártást öntsük a tésztára és szórjuk meg petrezselyemzölddel és sajttal.

A gomba miatt kiemelkedően magas a rosttartalma, amely jó telítőértéket ad neki.
A tápanyagtartalom kb. 260 g készételre vonatkozik.
Rosttartalom: 6.84 gramm
WW: 8 pont


Kategória: Tésztafélék receptjei


A gombás masni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook