Mustáros fűszeres sült csirkecomb recept


4 egész csirkecomb lebőrözve
4 nagy ek mustár
1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
apró zsemlemorzsa vagy őrölt zabpehely
só, bors
1-1 tk petrezselyemzöld, turbolya, szurokfű (helyette majoranna)
A Mustáros fűszeres sült csirkecomb elkészítési módja:
A mustárt összekeverjük 1 ek frissen csavart citromlével, majd az enyhén sózott combokat jól megfürdetjük benne. A zsemlemorzsát vagy zabmorzsát összekeverjük a borssal, a reszelt citromhéjjal és az ujjaink között elmorzsolt zöldfűszerekkel, és ebbe panírozzuk az elkényeztetett combjainkat. Egy tepsit kiolajozunk belefektetjük a husit, olajspayvel megfújjuk egy kicsit vagy óvatosan ecsettel megkenjük. 160 fokon légkeverésen sütjük kb. 60 percig, hogy a csont mellett is jól átsüljön. Ha valakinek még van, fritőzben 190 fokon elég gyorsan megsül.
A tűpróba ebben az esetben igazán fontos, mert nagyon nem mindegy mekkora az a comb, kapirgált-e életében az a pipi, és hogy milyen a mi sütőnk.
Ehhez az ételhez szerintem elegendő egy jó krumplipüré vagy rizibizi.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. nov. 4. 08:44
A mustáros fűszeres sült csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.