Csirke bajorosan recept
A Csirke bajorosan hozzávalói:4 csirkecomb
15 dkg bacon
5 dkg vaj
1 nagy fej vöröshagyma
3 dl vörösbor
2 evőkanál zsemlemorzsa
só, őrölt bors
szegfűbors, reszelt szerecsendió
A Csirke bajorosan elkészítési módja:
A szalonna felét vékony csíkokra vágjuk. Az alaposan megtisztított, megmosott és besózott csirkecombokat a szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, majd egy szalonnaszeletekkel kibélelt tűzálló tálba fektetjük. A fűszerekkel megszórjuk, a hosszúkás csíkokra szelt vöröshagymával beborítjuk, a vörösborral meglocsoljuk, a zsemlemorzsával meghintjük, és a vajat rámorzsoljuk. Forró sütőben, saját levével időközben meglocsolva szép pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. máj. 9. 22:11
A csirke bajorosan elkészítési módja és hozzávalói.